Onko sinulla kalenterissasi vierailu Västeråsissa? Rakastatko ruokaa? Mainiota! Siinä tapauksessa olet tullut juuri oikeaan paikkaan. Tähän olemme nimittäin keränneet 5 ravintolaa, jotka ovat juuri nyt parhaita Västeråsissa ja jotka vain odottavat, että saisivat laittaa makuhermosi tanssimaan ilosta. Valitse viehättävistä, nykyaikaisista, pienistä ja loistokkaista ruokapaikoista, jotka tarjoavat kaikkea mahdollista viikonlopun parhaista aamiaisista viikon herkullisimpiin päivällisiin.

Frank Rules ravintolassa FRANK

lamb-shank-served-on-plate-with-potato-mash

Västerås on viihtyisä ja sopivan suuri kaupunki Mälaren-järven rannalla, jossa ei ole ainoastaan jännittävä valikoima ravintoloita, vaan siellä on myös paljon nähtävää ja tutkittavaa. Se on siis täydellinen kohde mukavaan päiväretkeen yhdessä perheen kanssa, kokousmatkalle tai kun sinä ja rakkaasi haluatte hemmotella itseänne romanttisen viikonlopun merkeissä!

Aloita varaamalla pöytä viehättävästä ravintolasta FRANK. Se on keskustassa sijaitseva bistro, jonka menussa on ainoastaan yksi asia – Frank Rules. Tästä neljän ruokalajin menusta voit valita lihaa, kalaa tai kasvisruokaa pääruoaksi ja antaa sen jälkeen ammattimaisten kokkien hoitaa loput. FRANK on mainittu White Guide -oppaassa vuonna 2018, eikä se taatusti tule tuottamaan sinulle pettymystä!

  • Ruokatyyppi: eurooppalainen/ruotsalainen/skandinaavinen/hyvä kasvissyöjille
  • Sopii: pareille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: korkea

Ruotsalaista, amerikkalaista ja ranskalaista ravintolassa Nya Hattfabriken

Mussels-on-platter-with.fries-and-mayonnaise

Onko sinulla ja matkaseuralaisillasi vaikeuksia päättää illan ruokateema? Ei hätää! Ravintolan Nya Hattfabriken menusta löytyy kaikkea mahdollista alkaen ruotsalaisista klassikoista, kuten toast Skagen -paahtoleivästä, Wallenbergin pihvistä ja Kalixin mädistä moules frites -annoksiin, tarte flambée -annoksiin ja T-luupihviin bearnaisekastikkeella.

Ravintolassa Nya Hattfabriken vallitsee ilmapiiri, joka muistuttaa amerikkalais-ranskalaista bistroa, mutta samalla siinä on kosketus perinteistä korttelikrouvia, jonka sydän on Ruotsissa. Yksinkertaisesti paras ruokamaailma! Svartån-joen toisella puolella sijaitsee Clarion Collection® Hotel Etage, ainoastaan 5 minuutin kävelymatkan päässä. Tämä viihtyisä hotelli tarjoaa viihtyisiä ja mukavia huoneita, joissa kaupungin kaikki kaupat, nähtävyydet ja ravintolat ovat aivan nurkan takana.

  • Ruokatyyppi: kansainvälinen/ruotsalainen
  • Sopii: pareille/perheille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: keskitaso

Vastaleivotun tuoksu leipomossa Kopparlundens Bageri

bakery-cakes-assorted-different-kinds

Kun astuu leipomoon Kopparlundens Bageri, tuntuu kuin astuisi lämpimään syliin. Täällä intohimoinen henkilökunta leipoo leipää ja pullia rakkaudella ja voit valita, haluatko istuutua pieneen kahvilaan vai ostaa mukaasi juuri leivottua patonkia tai pussin pullia mennäksesi piknikille johonkin Västeråsin hienoista puistoista. Etsitpä sitten viihtyisää lounaspaikkaa ystävien seurassa tai ylellistä aamiaista perheen kesken aloittaaksesi viikonlopun parhaalla mahdollisella tavalla, Kopparlundens Bageri on siis erinomainen vaihtoehto. Ja aamiaisesta puheen ollen – vilkaise hieman lähemmin joitakin muita aamiaisbuffetteja, joita et missään tapauksessa saa ohittaa, jos sinä, kuten mekin, et voi saada tarpeeksesi juuri puristetusta appelsiinituoremehusta, vastakeitetystä kahvista ja uunituoreesta aamiaisleivästä!

  • Ruokatyyppi: leipomo/paikallinen/hyvä kasvissyöjille
  • Sopii: perheille/pareille
  • Hintataso: alhainen

Grillattua vuoden ympäri ravintolassa Agrill

Steak-on-plate-rosemary-potatoes

Suositulla Östra Hamnenin alueella ei sijaitse ainoastaan Comfort Hotel® Västerås, vaan myös joitakin kaupungin Västerås parhaista ravintoloista. Yksi niistä on Agrill, jossa liha valmistetaan suurissa puuhiiligrilleissä, jotta niihin saataisiin täydellinen maku. Täällä panostetaan korkeinta laatua olevan lihan tarjoilemiseen ja ravintola on sen vuoksi erinomainen vaihtoehto lihan ystäville, mutta ruokalistalta löydät myös muita herkkuja, kuten moules mariniéres, grillattu tonnikala, ramen ja boeuf bourguignon ruotsalaisesta hirvestä. Viihtyisän sisustuksen ansiosta tuntuu kuin astuisi suoraan 1920-luvulle, siihen kuuluvilla edestakaisin heiluvilla hapsuilla, samettihuonekaluilla ja taustalla soivalla tunnelmallisella jazzilla.

  • Ruokatyyppi: kansainvälinen/grilli/ruotsalainen
  • Sopii: pareille/perheille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: keskitaso

Merestä lautaselle ravintolassa Kajplats 9

seafood-platter

Kauniilla sijainnillaan Mälaren-järven rannalla ravintola Kajplats 9 on ihanteellinen paikka nauttia maukas lounas tai mukava päivällinen. Täällä keskitytään meren herkkuihin, ja ruokalistalta löytyy esimerkiksi suolattu lohi, kala- ja äyriäispata, moules frites, savustetut katkaravut ja osterilautaset. Ravintolassa Kajplats 9 voit jopa testata fantastista äyriäispöytää ystävien, perheenjäsenten tai kollegoiden kanssa! Tietenkin ravintolassa on myös paljon vaihtoehtoja kasvissyöjille ja heille, jotka eivät ole yhtä ihastuneita äyriäisiin. Täällä kaikki saavat mahdollisuuden nauttia!

  • Ruokatyyppi: kala ja äyriäiset/ruotsalainen/eurooppalainen
  • Sopii: perheille/pareille/suurille seurueille
  • Hintataso: korkea

Lisää luettavaa ruoan ystäville