Suomi merkitsee paljon muutakin kuin Nokiaa, saunaa, järviä ja muumeja. Villi ja kaunis luonto, vieraanvaraiset ihmiset ja ainutlaatuiset ruokakokemukset ovat vain muutamia syitä sille, miksi yhä useammat ihmiset päättävät vierailla Suomessa. Tässä on 10 syytä.

Skyline of Helsinki

Maailma on alkanut avautua matkailulle ja voimme vihdoinkin taas vierailla kaikissa niissä kaupungeissa, joita olemme odottaneet jo yli vuoden ajan. Muista kuitenkin, että monissa maissa on edelleen käytössä maahantulorajoituksia, joten suosittelemme kaikkia matkustajia pysyttelemään ajan tasalla kehityksestä ja lukemaan matkustusohjeet huolellisesti ennen matkakohteeseen saapumista.

1. Eksoottinen luonnonmaisema

Kauniit metsän peittämät kukkulat ja laaksot ympäröivät tuhansia järviä. Täällä on koskematonta ja eksoottista luontoa, lumen peittämiä tuntureita ja puita sekä kauniit revontulet! Suomen suurin järvi, Saimaa, kuuluu viehättävään Vuoksen vesistöön ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Suomen jokamiehenoikeus sallii kaikkien pystyttää telttansa mihin tahansa niin kauan kuin ei häiritse ihmisiä tai luontoa.

Lakeland in Finland Valokuva: Juko Kuva/Visit Finland.

Finland: Camping under Northern Lights Saimaalla vieraillessa voi olla mahdollisuus nähdä mahtavat revontulet. Valokuva: Mikko Nikkinen/Business Finland.

2. Kaunis arkkitehtuuri

Suomen arkkitehtuuri liittyy vankasti luontoon. Suomalainen arkkitehti Alvar Aalto on yksinkertaisilla linjoilla, muodoilla, toiminnoilla ja luonnonmateriaalien käytöllään luonut vaikuttavia ja kauniita rakennuksia, jotka saavat hengen salpautumaan. Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandia-talo.

3. Ihmiset, joilla on lämmin sydän

Suomalaiset rakastavat maataan ja ovat ylpeitä maansa luonnosta ja kulttuurista. He kohtaavat vierailijat avoimuudella, lämmöllä ja vieraanvaraisuudella ja sisällyttävät heidät nopeasti elämäntapoihinsa.

Clarion Hotel Aviapolis, Helsinki, Finland - Couple in bar_16_9

4. Suurenmoiset kansallispuistot

Suomessa on hienoja kansallispuistoja, joissa on upeita jokilaaksoja, kauniita järviä, metsiä, tuntureita ja fantastisia villieläimiä. Täällä matkailija voi kohdata kotkia, metsäkanoja ja poroja. Esimerkiksi Oulangan kansallispuisto ja Nuuksion kansallispuisto ovat ihanteellisia matkailukohteita niille, jotka haluavat tutustua villieläimiin ja erämaahan.

5. Pääkaupunki Helsinki

Pääkaupunki tarjoaa kulinaarisia kokemuksia, hyviä ostosmahdollisuuksia, kaunista taide- ja kulttuurihistoriaa ja ainutlaatuista arkkitehtuuria. Kaipaatko ihanaa rentoutumista, aktiviteetteja suurille ja pienille vai sykkivää yöelämää? Tee viikonloppumatka trendikkääseen Helsinkiin – 4 vinkkiä matkalle mukaan otettavaksi.

Helsinki, Finland: CathedralHelsingin katedraali.

Helsinki, Finland - City tram_16_9

6. Hiihtoa puuterilumessa

Suomi on erinomainen matkailukohde niille, jotka pitävät hiihtämisestä. Monien mielestä on eksoottista seisoa suksien päällä puuterilumessa jossakin Suomen monista jännittävistä tuntureista. Lapin Kittilä tarjoaa paljon hyviä hiihtomahdollisuuksia. Täältä löytyvät upeat hiihtokeskukset Ylläs ja Levi, jotka tarjoavat sekä kaunista luontoa että huvituksia.

7. Shoppailijan Mekka

Suomen monet viehättävät kaupat ja suuret ostoskeskukset tarjoavat ikonisia, eksklusiivisia ja kohtuuhintaisia tekstiilejä, jalokiviä, huonekaluja ja paljon muuta. Stockmannin tavaratalo Helsingissä on Pohjoismaiden suurin ostoskeskus yli 50 000 neliömetrillään yli 10 kerroksessa, toisin sanoen Mekka shoppailijoille ja ehdottomasti vierailun arvoinen! Helsinki, Finland: Stockmann Department store Jos aiot shoppailla, sinun kannattaa käydä Stockmannin tavaratalossa.

8. Ainutlaatuisia ruokailukokemuksia

Suomessa on monia ravintoloita ja ruokapaikkoja, joissa voi nauttia maukkaita herkkuja Suomen luonnosta, kuten kantarellikeittoa, makeaa mustikkapiirakkaa tai herkullista lohta. Niille, jotka haluavat ainutlaatuisen ruokailukokemuksen, aitoa suomalaista ruokaa, herkullisia makuja ja villiyrttejä, on ravintola Juuri Helsingissä paikka, jota ei saa ohittaa!

9. Suomalainen sauna

Suomesta voidaan tuskin puhua mainitsematta saunaa. Suomalainen sauna on tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja sitä käytetään sekä rentoutumiseen että terveyden vaalimiseen, mutta myös tapaamispaikkana liikekokouksissa ja juhlatilaisuuksissa. Erinomainen ja ainutlaatuinen kokemus on saunominen 40 metrin korkeudessa. Helsingin kauppatorin Skywheel-maailmanpyörässä on oma saunavaunu, josta on näköala Helsingin kaupunkiin ja merelle.

Helsinki: Skywheel sauna Sauna at Quality Hotel Alexandra

10. Saarihyppelyä ja rantaelämää

Saarihyppelyä kauniiden pienten saarien välillä, uintia liidunvalkoisilla rannoilla tai rentoutumista kallioilla – täältä löytyy jokaiselle jotakin. Helsingin edustalla voidaan hypellä Lonnasta Vallisaareen ja Suomenlinnaan. Suomi tarjoaa kaikkea mahdollista, mitä voi toivoa kokemusten osalta!


Oletko kiinnostunut vierailemaan pääkaupunkiseudulla? Meillä on laaja valikoima hotelleja Helsingissä. Näet valikoiman tästä alta.

Hotel Kämp

<Hotel Kämp tarjoaa kuninkaallisen yöpymisen Helsingin keskustassa ja on kaupungin johtava luksushotelli. Kaunis klassinen design, gourmet-valikoima ja modernit, mutta samalla perinteikkäät spa-palvelut tekevät hotellista jo itsessään turistinähtävyyden.

main-facade-1-hotel-kamp_16_9

Clarion Hotel® Aviapolis

Clarion Hotel® Aviapolis sijaitsee vain 2 kilometrin päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tämä on täydellinen kohtaamispaikka tyylikkäällä muotoilullaan, lämpimällä ja ylellisellä tunnelmallaan, saunallaan ja upealla ruoallaan.

Clarion Hotel Aviapolis - Facade_16_9

Clarion Hotel® Helsinki

Clarion Hotel® Helsinki on kaupunkihotelli, joka on tunnettu läheisyydestään kaupungin mukavuuksiin, kauniista tyylistään ja ainutlaatuisesta kohtaamispaikastaan hotellin kattoterassilla, jossa on uima-allas ja saunat sekä Sky Bar, josta on hieno näköala. Gourmetruoan nauttimiseen sopii hotellin The Social Bar & Bistro-ravintola.

clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg

Clarion Hotel Helsinki, Finland - Lobby_16_9

Clarion Hotel Helsinki, Finland - Swimming pool_original

GLO Hotel Art

Oletko Art Nouveaun ystävä? GLO Hotel Art rakennettiin vuonna 1903 ja on todellinen Art Nouveau -helmi keskellä Helsingin muuten modernia pohjoismaista designia. Nauti linnamaisen rakennuksen tunnelmasta ja uppoudu GLO Hotel Artin tarjoamien upean mukavuuden ja palveluiden pariin.

main-1-hotel-glo-art_original

GLO Hotel Kluuvi

GLO Hotel Kluuvi on paikka sinulle, joka rakastat ruoan jakamisen konseptia! Kirjaudu sisään johonkin tyylikkäistä huoneista ennen kuin siirryt The TRAY -ravintolaan yhdessä yhden tai useamman ystäväsi kanssa jakaaksenne upean kattauksen street foodia. Täällä pöydästä ei koskaan tarvitse poistua nälkäisenä!

reception-glo-hotel-kluuvi

GLO Hotel Sello

Jos etsit sopivaa majoituspaikkaa hieman ydinkeskustan ulkopuolelta, nimittäin Espoosta, GLO Hotel Sello on sopiva vaihtoehto sinulle. Tämä hotelli todistaa, ettei vierailusta nauttiakseen tarvitse asua kaupungin keskustassa – GLO Hotel Sello tarjoaa grillattuja erikoisuuksia vuoden ympäri, ja tämä on myös täydellinen paikka liike-elämän tapahtumien järjestämiseen tai viikonloppumatkalle perheen kanssa.

room-glo-hotel-sello

Hotel F6

Hotel F6 sijaitsee keskeisellä paikalla, josta pääsee välittömästi ostoskaduille ja kulttuurin keskelle. Tämän hotellin suosio johtuu sen kauniista muotoilusta, ylellisestä tyylistä, yhdistelmäkulttuurista sekä terveellisestä ja herkullisesta aamiaisesta suoraan suomalaisesta keittiöstä.

Inner entrance Hotel F6_16_9

Hotel Fabian

Etsitkö toista kotiasi Helsingissä? Hotel Fabian tarjoaa viihtyisän ja kodikkaan vierailun, joka saa sinut uppoutumaan sohvaan ja toivomaan, että voisit jäädä siihen pysyvästi. 50 kauniin hotellihuoneen ja viihtyisien yhteisten tilojen ansiosta pääset tutustumaan uusiin naapureihisi ja luomaan upeita muistoja tässä boutique-hotellissa – kunnes palaat sinne takaisin.

exterior-1-hotel-fabian_original

Hotel Haven

Boutique-hotelli Hotel Haven sijaitsee keskeisellä paikalla Eteläsataman tuntumassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Helsingin parhaista baareista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Merinäköala? Oh yes!

Hotel Haven in Helsinki, Finland - Bar Haven_16_9

Hotel St. George

Hotel St. George vie vierailun uudelle tasolle keskittyen voimakkaasti rentoutumiseen ja terveyttä edistäviin perinteisiin. Nauti päivästä spassa tai tutustu hotellin seiniä koristaviin yli 400 taideteokseen – kumpi vain auttaa sinua saavuttamaan paremmin sielusi zen-tilan.

Hotel St. George in Helsinki, Finland - Spa pool_original

Klaus K

Klaus K on elämys jo itsessään. Hotelli on saanut inspiraationsa Suomen kansalliseepoksesta, Kalevalasta, ja lukuisilla kansantarinoihin ja suomalaiseen mytologiaan liittyvillä elementeillään hotelli vie matkalle syvälle suomalaiseen historiaan ja kulttuuriin.

Klaus K in Helsinki, Finland - Lounge_16_9

Lilla Roberts

Eleganssi, ylellisyys ja suuri määrä lämpöä – kaikki tämä yhdessä Art Deco -tyyliin yhdistettynä. Lilla Roberts on tarkoitettu taiteesta kiinnostuneelle kaupunkimatkailijalle, joka pitää klassisesta tyylistä ja ylellisyydestä matkaillessaan. Tämän ainutlaatuisen hotellin konseptin avainsanoja ovat muoti ja suomalaisen ruoan taika.

lobby-1-lilla-roberts_16_9


Katso lista kaikista hotelleistamme Helsingissä.