Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Kestävyys kaikissa vaiheissa - ympäristön vuoksi

Saasteet, kaasupäästöt ja luonnonresurssien tuhlaaminen ovat suuria uhkia maapallolle. Haluamme olla edelläkävijä ja osoittaa, että ilmastovaikutusta voidaan vähentää myös hotellialalla. Tästä syystä kaikki hotellimme ovat ISO 14001 -sertifioituja.

Muovi

Loppu tarpeettomille muovituotteille

Joka minuutti mereen päätyy 15 tonnia muovia. Emme voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin. Yhdessä Hurtigrutenin ja WWF:n kanssa osallistumme Plaststafetten-muoviroskakampanjaan. Vuoden 2019 aikana tavoitteemme on, että jokainen hotellimme tulee olemaan täysin vapaa tarpeettomista muovituotteista.

Lue lisää Plaststafetten-kampanjasta
Energia

Kaikissa hotelleissa, joissa se on mahdollista, tulee käyttää uusiutuvaa energiaa!

Öljy, hiili ja maakaasu muodostavat 75% maailman energian käytöstä. Se aiheuttaa suuria ilmastopäästöjä. Sen vuoksi meillä on kaksi tavoitetta: että niin monessa hotellissa kuin mahdollista käytetään voimanlähteenä uusiutuvaa energiaa ja että energiankulutus vähenee hotelleissa vuosikulutukseen 190 KWh/m2 vuonna 2021.

Vuodesta 2007 lähtien olemme ostaneet "uusiutuvuus-takuut" norjalaiselta yritykseltä nimeltä Ishavskraft. Siellä, missä meillä on ollut mahdollisuus, olemme vaihtaneet uusiutuviin energialähteisiin. Useat hotellit ovat investoineet maalämpöön ja aurinkoenergiaan ja vuonna 2016 Yasuragi ja Quality Hotel Friends asensivat katoilleen aurinkokennopaneelit. Vuoden 2016 aikana hehku- ja halogeenilamppuja on korvattu energiatehokkailla LED-lampuilla. Samana vuonna eräs työntekijä koulutettiin sertifioiduksi energiamittaajaksi.

Lue Quality Hotel Friends -hotellin ympäristötyöstä
Kemikaalit

Vähemmän vaarallisia kemikaaleja vuoteen 2021 mennessä

Kaikki käyttämämme kemikaalit on luokiteltu punaiseksi, keltaiseksi ja vihreäksi riippuen siitä, kuinka ne vaikuttavat ihmisiin, eläimiin ja ympäristöön. Hotellit pyrkivät jatkuvasti vähentämään haitallisten punaisten ja keltaisten kemikaalien käyttöä. Samalla kehitämme yhdessä toimittajiemme kanssa enemmän ympäristöystävällisiä tuotteita ja menetelmiä. Päämääränä on vähentää kulutus 12 grammaan vierasyötä kohden vuoteen 2021 mennessä.

Saavuttaaksemme tavoitteen tarkastelemme kemikaalien päivittäistä käyttöä kaikissa hotelleissa. Skandinaviassa useat hotellit ovat ottaneet käyttöön ultrapuhtaan veden ja otsoniveden kemiallisten puhdistusaineiden sijaan. Se tarjoaa turvallisemman työpäivän sekä puhtaamman ympäristön ja toimii niin hyvin, että haluamme laittaa sen täytäntöön kaikissa hotelleissamme!

Kuvassa: Housekeeping Quality Hotel Friends -hotellissa Solnassa

Vesi

Uusi tekniikka vähentää vedenkulutusta

Suurelle osalle maailman väestöstä puhdas vesi on toiveajattelua. Pohjoismaissa meillä ei ole samaa ongelmaa, sillä makeaa vettä on paljon, mutta se ei merkitse sitä, etteikö meidän pitäisi ottaa kantaa tähän kysymykseen.

Vuoteen 2021 mennessä tavoitteena on vähentää vedenkulutus 180 litraan vierasyötä kohden. Miksi se on tärkeää? Kun puhdas vesi on maailmanlaajuisesti rajallista, haluamme me Pohjoismaissa vähentää vedenkulutusta vähentääksemme energiantarvettta lämmitykseen sekä vähentääksemme kemikaalien tarvetta vedenpuhdistukseen.

Mitä me teemme? Jatkamme työtä vaihtamalla vettä säästäviin suihkuihin ja hanoihin vähentääksemme vedenkulutusta niin paljon kuin mahdollista. Hotellit tarkastelevat myös vedenkäyttörutiineja eri osastoillaan.

Kuljetukset

Vähemmän kuljetuksia - vähemmän päästöjä

Kuljetukset lisäävät ilmastopäästöjä ja ovat ongelma eläinten ja ihmisten terveydelle. Nordic Choice Hotelsin tavoitteena on vähentää kuljetusten lukumäärää ja vuoteen 2021 mennessä tulemme ilmastokompensoimaan 100% niistä kuljetuksista, joita yhä tarvitaan.

Hotellit pyrkivät jatkuvasti vähentämään kuljetusten määrää hotelleihin ja hotelleista, muun muassa paremmilla tilausrutiineilla. Siitä on tullut yksinkertaisempaa sen jälkeen, kun otimme käyttöön hankintasuunnittelutyökalun nimeltä Menybank. Useat toimittajistamme tekevät nyt yhteistyötä vähentääkseen kuljetusten määrää. Esimerkiksi Norjassa myötävaikutti toimittaja Baman yhteistyö kalan, äyriäisten, vihannesten ja hedelmien kuljetuksissa 5000 vähempään kuljetukseen! Yhdessä toimittajien kanssa olemme nyt ottaneet käyttöön volyymialennukset kannustaaksemme tiheydeltään vähäisempiä sekä kooltaan suurempia toimituksia. Olemme matkalla!

Jätteet

99% kaikista jätteistä tulee kierrättää

Tavoitteemme vuoteen 2021 mennessä on 99% kierrätysaste kaikille jätteille. Se on vaativa tavoite, mutta voimme saavuttaa sen muutamilla älykkäillä liikkeillä. Hotellien tulee ottaa käyttöön kiertoajattelu kaikissa vaiheissa, lisätä mahdollisuuksia lajitteluun, kouluttaa henkilökuntaa ympäristöajattelussa - ja ostaa tuotteita, jotka voidaan kierrättää.

Jo nyt työskentelemme kartoittamalla kierrätysasteen ja hotellit pyrkivät jatkuvasti parantamaan lajittelurutiinejaan sekä kouluttamaan henkilökuntaansa. Se ei ole hyväksi ainoastaan meille, vaan se on hyväksi koko maapallolle ja se on myös tulevaisuuden lähestymistapa resursseja kohtaan.

Kansainvälinen ympäristösertifiointi

Mitä ISO 14001 -sertifiointi merkitsee?

ISO 14001 on yhteinen nimitys kansainvälisille standardeille ympäristön hallinnassa. Yhdessä ne luovat järjestelmän, jonka tarkoitus on parantaa jatkuvasti ympäristötyötä yrityksessä. Sertifioinnin saamiseksi yrityksellä on oltava selkeä keskittyminen ympäristöä parantaviin toimenpiteisiin, ja tulokset tulee rekisteröidä sekä tavoitteet tarkistaa joka vuosi.

Meillä jokainen hotelli on ISO 14001 -sertifioitu, ja auttaaksemme hotelleja työssään olemme kehittäneen oman ympäristönhallintajärjestelmän nimeltä NewPenguin. Tärkeä osa sertifioinnissa on työntekijöiden kouluttaminen. Nordic Choice Hotelsilla on oma e-learning ohjelma, johon kaikki työntekijät saavat ottaa osaa. Jokaisessa hotellissa on myös ympäristökoordinaattori, joka varmistaa että ympäristötyö toteutetaan ja rekisteröidään. Ulkoinen tilintarkastusyritys, DNV-GL, suorittaa vuosittain useita tilintarkastuksia hotelleissa ja pääkonttorissa sekä varmistaa, että voimme ylläpitää sertifiointia.

Lisätietoja ISO-sertifioinnista

Haluatko tietää enemmän?

WeCare on Nordic Choice Hotelsin yhteiskuntavastuutyö 

Haluatko tietää enemmän, millä muilla alueilla Nordic Choice Hotels panostaa paljon? Klikkaa painiketta ja palaat takaisin aloitussivulle!

WeCaren aloitussivulle
2.564.407.002 26
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodisi on tallennettu

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.