Tämä sivu on tarkoitettu uudemmille selaimille. Parhaan vierailukokemuksen aikaansaamiseksi, ole hyvä ja päivitä selaimesi uudempaan versioon.

Syömme maailman paremmaksi

Nordic Choice Hotels ei halua ainoastaan tarjota hyviä ruokakokemuksia. Haluamme myös edistää ihmisten ja ympäristön myönteistä kehitystä. Sen vuoksi panostammekin kestävään ruokaan. Lähde mukaan ruokavallankumoukseen!

Se, mitä tarjoilemme, vaikuttaa terveyteen, ympäristöön ja tietysti myös eläimiin, jotka antavat meille ruokaa. Pohjoismaiden suurimpana hotelliketjuna Nordic Choice Hotels haluaa sekä tarjota hyviä ruokakokemuksia että myös edistää positiivista yhteiskuntakehitystä. Suurena toimijana meillä on myös mahdollisuus tehdä suuri ero.

Vuodesta 2008 lähtien olemme tarjonneet vieraillemme ekologisia vaihtoehtoja aamiaisbuffetissa. Mutta kestävä ruoka käsittää enemmän kuin pelkän ekologisuuden. Panostamme täysin sydämin terveyteen, ilmastoon ja ympäristöön tarjoilemalla terveellistä ruokaa, joka on vastuullisesti tuotettua. Pöydistämme löytyy enemmän hedelmiä ja vihanneksia, minkä lisäksi edistämme hyvää karjanhoitoa sekä oikeudenmukaisia ehtoja heille, jotka tuottavat raaka-aineita. Heitämme vähemmän ruokaa pois ja tuemme kestävää luonnonvarojen hallintaa.

Lue vähemmän
Ruokahävikin vähentäminen

Pienemmät lautaset - vähemmän jätettä

Kaikesta maailmassa tuotetusta ruoasta 33% päätyy jätteiksi. Se ei tietenkään ole kestävää. Ruokahävikin vähentäminen on sellaista, jonka eteen kaikki hotellit työskentelevät, ja sinä voit auttaa! Hotelliravintolamme testasivat ja onnistuivat vahvistamaan sen, että pienemmät lautaset johtavat vähempään määrää ruokajätettä. Pienentämällä lautaskokoa pari senttimetriä ja ripustamalla kyltin, jossa kehotetaan syömään lautasella oleva ruoka, vähensimme jätteitä kokonaista 20%. GreeNudge auttoi meitä dokumentoimaan vaikutuksen.

Katso video
Terveyden ja ympäristön vuoksi

Size matters! Nudging Nordic Choice Hotelsilla

Kirjaimellisesti "Nudge" tarkoittaa, että annetaan jollekulle pieni tökkäys. Ruoka- ja terveystoiminnassa se on menetelmä, jonka mukaan ihmiset ohjataan parempiin päätöksiin pienten muutosten avulla, ilman mitään pakotteita.


Meidän tapauksessamme muutokset ovat tapahtuneet buffetpöydissä. Vuonna 2015 teimme kokeilun, jossa kala ja vihannekset sijoitettiin buffetpöytään ennen lihaa. Joidenkin ruokalajien viereen laitoimme kyltin tekstillä Eat smart. Aivan oikein, useat vieraat söivät enemmän ruokaa, joka oli ensimmäisenä buffetissa, ja vähemmän lihaa.

Entistä vähemmän ruokahävikkiä

Yhteiset aloitteet tulevat vähentämään ruokahävikkiä Pohjoismaissa

Muun muassa Nordic Choice Hotels ja Scandic Hotels ovat ainutlaatuisessa yhteistyössä kutsuneet koko hotelli- ja ravintola-alan mukaan aloitteeseen nimeltä Kutt Matsvinn 2020. Tavoitteena on, että koko ala vähentäisi ruokahävikkiä 20% vuoteen 2020 mennessä. Alalla toimiva elin nimeltä HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International) kirjoittaa aloitteesta verkkosivustollaan.

Punainen lista

Ainoastaan kestävää kalaa ja lihaa pöydässä

Nordic Choice Hotels on käyttänyt WWF:n kalaopasta kehittääkseen oman punaisen listan (punaisen listan tarkoitus on arvioida lajien tila luonnossa, ja tuloksena on "punainen lista", jota käytetään arvioitaessa, mitä liha- ja kalatuotteita tulee välttää, toim. huom.). Me Nordic Choice Hotelsilla emme halua, että tarjoamamme ruoka tulee tuotannosta, jossa on käytetty eläinrääkkäystä, sukupuuttoon hävittämistä tai muuta tapaa, mikä vahingoittaa ympäristöä. Kaikkien hotellien tulee noudattaa punaista listaa.

Katso punainen lista tästä (ruotsiksi)
Katkarapu

Sertifioidut tiikerikatkaravut

Ympäristöä tuhoavien katkarapuviljelyjen, mangrove-rämeen tuhoamisen ja huonojen työolosuhteiden aiheuttaman hälytyksen jälkeen monet lopettivat tiikerikatkarapujen syömisen. Mutta ASC:n, Aquaculture Stewardship Council, ansiosta voimme jälleen syödä tiikerikatkarapuja hyvällä omallatunnolla. Niin pitkään kuin ne ovat ASC-sertifioituja.

Mitä vaaditaan, että ruoka olisi ekologista?

Nordic Choice Hotels on vuodesta 2008 lähtien korostanut ekologisuutta kaikissa hotelleissaan. Kaikki kahvi ja kananmunat ovat ekologisia. Jokaisessa aamiaisbuffetissa on aina valikoima hedelmiä, vihanneksia, teetä, maitoa ja ekologista leipää.

Jotta tuote saataisiin luokitella ekologiseksi, sen tuotannossa ei ole saatu käyttää keinolannoitteita, synteettisiä torjunta-aineita, geneettisesti muunneltuja organismeja, kasvuhormoneja tai muita synteettisiä kasviensäätelyaineita. Lisäksi karjanhoidossa on olemassa selkeät säännöt siitä, kuinka monta eläintä saa olla suhteessa siihen tilaan, mitä niillä on liikkumiseen. Ruotsissa kaikki hotellimme ovat KRAV-sertifioituja ja Norjassa kaikki hotellit ovat Debio-sertifioituja.

Kananmunat iloisilta kanoilta

Hotelleissamme tarjoillaan vuosittain yli 10 miljoonaa kananmunaa. Näin ollen annamme töitä noin 30 000 kanalle. Koska kaikki munat ovat ekologisia, saavat munivat kanat paremman elämänlaadun kuin muut kanat. Ne saavat kulkea vapaasti, niillä on mahdollisuus olla sisällä ja ulkona vuoden ympäri ja niillä on enemmän tilaa liikkumiseen. Niillä on myös mahdollisuus saada päivänvaloa ja ne saavat ekologista ravintoa, jonka ne itse etsivät, mikä on luonnollista käyttäytymistä kanoille.

Vuonna 2013 voitimme palkinnon nimeltä Good Egg Awards, joka annetaan yrityksille, jotka sitoutuvat tarjoamaan kanamunia ainoastaan vapaasti liikkuvilta tai ekologisilta kanoilta. Siitä olemme ylpeitä!

Haluatko tietää enemmän eko-kananmusista ja ekologisesta ruoasta? Katso video, joka on tuotettu yhdessä norjalaisen Debion kanssa!

Katso video

Kahvi tulevaisuudelle

30 miljoonan hotelleissamme valmistetun kahvikupillisen tuottamiseen olisi käytetty 35 tonnia keinolannoitetta ja 220 000 litraa torjunta-aineita. Siis jos kahvi ei olisi ekologista.

Kahvi on lisäksi Fairtrade-merkittyä. Se viljellään siellä, missä puiden varjo luo keitaan uhanalaisille linnuille. Paras alku päivälle on kupillinen kahvia, joka antaa hyvän omantunnon!

Fairtrade-merkintä takaa kahvinviljelijöille vähintään hinnan, joka riittää elämiseen. Heillä on mahdollisuus suunnitella toimintansa pitkäkestoisesti ja ottaa huomioon ympäristö. Osa ostohinnasta menee yhteiskunnalle tärkeisiin toimintoihin, kuten koulut, kaivot, tiet, terveydenhoito sekä työvälineet alueella, jossa kahvi viljellään.

Lisää eettisestä kaupankäynnistä
EAT

EAT yhdistää terveys- ja ympäristöhaasteet ruoan kanssa tuottaen kestävää ruokaa maailmanlaajuiseen toimintaohjelmaan.

Vuonna 2013 Nordic Choice Hotels halusi asettaa terveellisen ja kestävän ruoan yhteiskunnan toimintaohjelmaan. Suunnitelmana oli järjestää aamiaiskokous tällä teemalla. Vuoden aikana projekti kasvoi yrityksen sisäisestä työstä itsenäiseksi organisaatioksi nimeltä EAT.

Nyt EAT on kasvanut vielä entistä enemmän ja se on yksi tärkeimmistä maailmanlaajuisista toimijoista terveellisen ja kestävän ruoan alueella. Nordic Choice Hotels on edelleen suurin liiketoimintakumppani ja ylpeä yhteistyökumppani tälle organisaatiolle, joka asettaa terveyden ja kestävän ruoan maailmanlaajuiseen toimintaohjelmaan.

Aivan konkreettisesti EAT:n visio on: "Muuttaa maailmanlaajuinen ruokajärjestelmä sellaiseksi, että se voi kestävästi saada kylläiseksi sekä kasvattaa terveellisen väestön, johon kuuluu yli 9 miljardia ihmistä vuonna 2050".

Lue lisää EAT:sta tästä
Local EAT Award

Local EAT Award ylistää ruoka-alan yrittäjiä ja palkitsee parhaat ideat ruoan, terveyden ja kestävyyden alueilta.

Me Nordic Choice Hotelsilla haluamme tehdä yksinkertaiseksi hyvän ruoan syömisen hyvällä omallatunnolla. Yhteistyössä EAT Foundationin, Yrittäjien  ja norjalaisen NHO:n (Næringslivets Hovedorganisasjon) kanssa järjestetään joka vuosi Local EAT Award. Tavoitteena on löytää innovatiivisia ruokaideoita, jotka auttavat ratkaisemaan tulevaisuuden ilmasto- ja terveysongelmat. Kaikista ehdotuksista valitaan yksi voittaja Ruotsissa ja yksi Norjassa. Voittajat kilpailevat sitten ensimmäisestä sijasta EAT Stockholm Food Forumissa, 100 000 kruunusta sekä mentorikokouksesta Petter A. Stordalenin kanssa.

Idean tulee jollain tavalla auttaa ratkaisemaan EAT:n suurin haaste: kuinka voimme tarjota ruokaa yhdeksälle miljardille ihmiselle kestävällä ja terveellisellä tavalla? Meillä ei ole siihen ratkaisua. Mutta sinulla ehkä on?

Ei mitään huonoa palmuöljyä Nordic Choice Hotelsilla

Kun asut luonamme, autat säilyttämään sademetsän. Olemme poistaneet kaiken huonon palmuöljyn ruoastamme ja näin ollen sademetsä saa olla rauhassa sen sijaan, että se tuhottaisiin antamaan tilaa palmuöljyviljelyksille. Sademetsien tuhoaminen on yksi aikamme suurimmista ympäristöongelmista ja sitä tapahtuu muun muassa Indonesiassa ja Malesiassa - kaksi maata, joiden osuus maailman palmuöljyn tuotannosta on 85%.

Palmuöljy on maailman halvin ja tuotetuin kasvipohjainen öljy. Öljyn kysyntä on kaksinkertaistunut vuodesta 2000 ja jatkaa lisääntymistään. Löydät sitä monista elintarvikkeista, margariinista, kekseistä ja suklaasta lähtien aina perunalastuihin ja keittoihin.

Täysin palmuöljyttömät hotellit

Quality Hotel Fredrikstad - ensimmäinen palmuöljytön hotelli

Vuonna 2012 hotellista Quality Hotel Fredrikstad tuli maailman ensimmäinen hotelli, jonka ruoka oli palmuöljytöntä. Vuonna 2014 seurasi koko Clarion Hotel -ketju perässä. Hotellit noudattavat periaatetta, että käytettävän palmuöljyn tulee olla kestävästi tuotettua. Se merkitsee sitä, että palmuöljy on hyväksytty Roundtable on Sustainable Palmoil (RSPO) kahden korkeimman tason mukaan: identity preserved tai segregert.

Haluatko tietää enemmän?

WeCare on Nordic Choice Hotelsin yhteiskuntavastuutyö 

Haluatko tietää enemmän, millä muilla alueilla Nordic Choice Hotels panostaa paljon? Klikkaa painiketta ja palaat takaisin aloitussivulle!

WeCaren aloitussivulle

Kaikki, mitä sinun tulee tietää kokouksista

Kongressisi ja kokouksesi alkavat täällä

Ei kiitos!

Yritä uudelleen

Kaikki, mitä sinun tulee tietää kokouksista
Kiitos tilauksesta!

Saat pian sähköpostiviestin, jossa on hyviä tarjouksia

2.550.355.003 27
Varauskoodi

Onko sinulla varauskoodi? Syötä se tähän nähdäksesi saatavuuden. Jos haluat tehdä varauksen yrityssopimuksen avulla, palkintopisteillä tai jäsenhintaan: Kirjaudu sisään

Tallenna

Kenttä, johon varauskoodi tulee syöttää, ei voi olla tyhjä

Valitut huoneet

huone Poista huone

Lisää huone
Varauskoodisi on tallennettu

Varauskoodi on nyt lisätty.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.