Kilpailu oli kovaa, mutta lopulta ”Vuoden parhaaksi uudeksi ravintolaksi” valittiin lifestyle-lehti Wallpaperin toimesta tukholmalaisravintola TAK, puikoissaan tähtikokki Frida Ronge.  

FridaRongeTAK.jpg
TAK och Unns kulinariska ledare – Frida Ronge

– Fantastisia uutisia, kirjoittaa Frida Ronge Instagramissa.

”Tukholman uusin kohtaamispaikka”

Finalisteihin kuuluivat muun muassa ravintolat Botanist Vancouverissa, Tate Hong Kongissa ja Kaléo Beirutissa, mutta ravintola TAK Tukholmassa poimi kotiin arvostetun palkinnon seuraavalla perustelulla: ”Ylistetty kokki, kunnioitettu baarimikko, norjalainen hotellinomistaja ja Ruotsin ainoat sake-sommelierit ovat vain joitakin niistä tekijöistä, jotka ovat yhdessä luoneet Tukholman uusimman kohtaamispaikan – TAK-ravintolan.”

Ruotsalaisia aineksia ja japanilaisia makuja

TAK vei voiton kotiin osittain tähtikokki Frida Rongenin ansiosta, hänen ylistetyillä taidoillaan luoda fantastisia aterioita, joissa on ruotsalaisia raaka-aineita ja japanilaisia makuja. Temperafriteerattu mustajuuri Kalix-löjromilla on yksi kaikista makusensaatioista. Tyytyväinen Frida Ronge jakoi uutisen Instagramissa ja kommentoi voittoa sanoilla: ”Fantastisia uutisia!”.

Fantastic news!✨ @takstockholm won the Design awards 2018 – The Best New Restaurant in @wallpapermag. Thank you @inside_wingardhs for good collaboration 🤩 #wallpaper #wallpapermagazine #designawards2018 #takstockholm #winner #jointwinner #wingårdhs #insidewingardhs

A post shared by Frida Ronge (@fridaronge) on Jan 12, 2018 at 6:22pm PST

Inspiroiva sisustus

Myös TAK:n sisustus oli osasyy voittoon. Ruotsalainen arkkitehtitoimisto Wingårdhs on antanut ravintolan keittiön toimia inspiraation lähteenä ravintolan sisustusta suunnitellessaan. Suurten, lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden korostamiseksi on purettu seiniä. Skandinaavisia huonekaluja on täydennetty kullansävyllä tilan luomiseksi huoneisiin.

Ravintola TAK on naapuri hotelleille At Six ja Hobo Brunkebergstorgilla Tukholmassa.

Inspiroidu ja nauti japanilaisesta luksuksesta Ruotsin suosituimmassa kylpylässä – Yasuragissa