Gävle on kaupunki, jossa on runsas valikoima nähtävyyksiä, kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja viihdettä. Kaupunki tarjoaa myös ravintolavalikoiman, josta löytyy jotakin jokaiselle herkkusuulle sekä nirsolle lapsiperheelle. Sen vuoksi olemme koonneet tähän 6 kappaletta Gävlen parhaista ravintoloista, joten voit helposti ottaa esiin listan, kun seuraavan kerran haluat mennä ulos syömään tässä kaupungissa!

chef placing finishing touch on steak dinner

Parhaan pizzan löydät ravintolasta Aktern & Fören

Aktern-pizza-table-and-wineValokuva: Aktern & Fören

Kaikkien Gävles jännittävien nähtävyyksien ja käyntikohteiden välillä on tärkeää pitää tauko ja nauttia herkullinen lounas tai päivällinen, ja mikä sopisi silloin paremmin kuin Gävlen paras pizza? Juuri paistetun pizzapohjan, lämpimän tomaattikastikkeen ja sulaneen juuston tuoksu toivottavat sinut tervetulleeksi heti, kun astut sisään viihtyisään ravintolaan Aktern & Fören ja se saa kaikki seurueesi jäsenet riemuitsemaan. Ravintolasta tuli nopeasti suosikki Gävlen asukkaiden keskuudessa, kun se avasi ovensa vuonna 2013 ja kauniin sijaintinsa ansiosta Gävle Strandin vieressä sinne pääsee autolla, bussilla ja veneellä.

  • Ruokatyyppi: italialainen/pizza
  • Sopii: perheille/pareille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: keskitaso

Ravintolassa Blackstone Steakhouse ruoka tarjoillaan suoraan kuumalta laavakiveltä

Blackstone-stock-Steake-EDIT

Ravintolassa Blackstone Steakhouse ruoka rätisee, kirjaimellisesti sanottuna. Kaikki lämpimät ruoat tarjoillaan nimittäin kuumalta laavakiveltä, mikä toisaalta tekee tarjoilun todella loistokkaaksi, ja toisaalta se pitää myös herkullisen ruoan erityisen pitkään lämpimänä. Mitä sanoisit täydellisesti kypsytetystä häränfileestä tai poronlihasta, joka tarjoillaan yhdessä maukkaiden kastikkeiden ja lisukkeiden kanssa? Jälkiruokamenu houkuttelee sekä makeilla vaihtoehdoillaan että herkullisilla juustolautasillaan. Ravintolassa on myös makoisia vaihtoehtoja kasvissyöjille.

  • Ruokatyyppi: grilli/pizza/hyvä kasvissyöjille
  • Sopii: pareille/perheille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: keskitaso

Brunssi, lounas tai päivällinen ravintolassa Brasserie Absint

Brasserie-Absint-Gavle

Viihtyisästä hotellista Clarion Hotel® Winn löytyy Brasserie Absint, joka houkuttelee lämpimällä ja kutsuvalla ympäristöllään sekä hyvällä ruoallaan ja juomallaan. Riippumatta siitä, haluatko aloittaa viikonlopun parhaalla mahdollisella tavalla runsaan aamiais- tai brunssibuffetin ääressä tai tavata ystäviäsi viihtyisällä lounaalla tai päivällisellä, tämä ravintola on erinomainen vaihtoehto. Aterian jälkeen voitte istua aulabaariin ja tilata kupin kahvia tai nauttia cocktaileista.

  • Ruokatyyppi: eurooppalainen/ruotsalainen/hyvä kasvissyöjille
  • Sopii: perheille/pareille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: keskitaso

Pinchos tarjoaa maistuvia välipaloja ja värikkäitä drinkkejä

Pinchos-stock-EDIT

Pinchos on tullut uskomattoman suosituksi ravintolaketjuksi, joka löytyy nykyään monista paikoista ympäri Ruotsia, niin myös Gävlessä. Se on ihanteellinen vaihtoehto, jos sinun on vaikea päättää, minkä ruoan valitset menusta ja haluat mieluummin kokeilla useampia ja jaat mielelläsi ruoat päivällisseurueesi kanssa. Pinchos tarjoilee nimittäin pikkupurtavia, joissa on makuja maailman joka kolkasta ja jotka voit tilata kätevästi omasta puhelimestasi ravintolan oman sovelluksen kautta. Erilainen päivälliskokemus niin suurille kuin pienillekin! Lisäksi sirkuksesta inspiraationsa saanut sisustus tuntuu kutsuvalta ja sopivan hullulta.

  • Ruokatyyppi: ruotsalainen/eurooppalainen/pikkupurtavaa
  • Sopii: pareille/perheille
  • Hintataso: alhainen

Matildas – kortteliravintola Gävlen Söderissä

heltenkeltEDIT-Stock

Ravintolassa Matildas valmistetaan ruokaa vuodenajan raaka-aineista, usein suoraan paikallisilta tuottajilta toimitettuina. Ympäristö tuntuu nykyaikaiselta ja eksklusiiviselta ja se sopii erinomaisesti romanttiseen päivälliseen, tai kun haluat nauttia kollegojesi kanssa maukkaan aterian kokousmatkalla. Matildas on mainittuWhite Guide -oppaassa, mikä on todiste ruoan korkeasta laadusta ja tarkoista makuyhdistelmistä. Henkilökunta auttaa mielellään sinua valitsemaan yhteensopivat ruoan ja juoman, jotta saisit erityisen fantastisen kokemuksen!

  • Ruokatyyppi: eurooppalainen/ruotsalainen
  • Sopii: pareille/perheille/suurille seurueille
  • Hintataso: korkea

Nauti ihanasta tunnelmasta ja hyvästä ruoasta ravintolassa Helt Enkelt Bar & Kök

Matildas-Moulles-EDIT

Jos haet maukasta ja hyvin valmistettua ruokaa kodikkaassa ympäristössä, varma vaihtoehto on ravintola Helt Enkelt Bar & Kök. Henkilökunnan jäsenet ovat iloisia ja ystävällisiä ja menu tarjoaa kaikkea mahdollista alkaen Wallenbergin pihvistä, turskasta ja hampurilaisesta moules frites -annoksiin, raakapihviin ja bouillabaisseen – aitoa lohturuokaa, joka maistuu kaikille seurueen jäsenille. Vain viiden minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee lisäksi nykyaikainen Clarion Hotel® Winn, jossa voitte päättää illan aulabaarissa tai nauttia hyvästä yöunesta jossakin viihtyisistä hotellihuoneista.

  • Ruokatyyppi: ruotsalainen/eurooppalainen
  • Sopii: perheille/suuremmille seurueille
  • Hintataso: keskitaso