Aivan kuten muissakin kaupungeissa, ruoka ja ravintolatarjonta ovat tärkeitä myös Linköpingissä, mutta joskus voi olla vaikeaa tietää, mistä löytyy tietoja. Sen vuoksi olemme koonneet yhteen 9 Linköpingin parhaista ravintoloista, joiden tarjonta on saanut inspiraationsa maailman joka kolkasta!

dinner, pasta, burgers, pizza, shrimps, family, restaurant
Ravintolassa 1984 voit nauttia hyvästä ruoasta, joka on saanut inspiraationsa italialaisesta keittiöstä. Valokuva: 1854

Stångs Magasin – klassikko, jota et saa ohittaa

Södra Stånggatan 1

Restaurang Stångs Magasin i Linköping - exteriörStångs Magasin ei tarjoa ainoastaan herkullisia ruokalajeja, vaan myös erittäin kauniin ympäristön. Valokuva: Stångs Magasin

Stångån-joen varrella sijaitseva Stångs Magasin on klassikko. Ravintola on KRAV-sertifioitu ja siellä käytetään paikallisia, ekologisia raaka-aineita. Keittiö on tulvillaan ruotsalaisia makuja ja ruoka perustuu kauden raaka-aineisiin.

Kesäisin ravintolan ulkoterassi on avoinna. Siellä voit nauttia hyvästä juomasta mukavassa seurassa samalla, kun katselet Stångån-joen kimaltelevaa vedenpintaa.

Joulun aikaan Stångs Magasin tarjoaa erittäin herkullisen ja runsaan joulupöydän. Varmista, että varaat pöydän hyvissä ajoin – pöydät varataan nopeasti!

Çok Najs – erittäin hyvä döner kebab

Platensgatan 3

Döner sign at Cok Najs resturant, LinköpingÇok Najs – täydellinen paikka ruokailuun ja seurusteluun. Valokuva: Çok Najs

Döner kebab, table overview at Cok Najs resturant, LinköpingKastikkeet, leivät, vihannekset, liha, perunat. Tarvitsetko vielä lisäsyitä saapua paikalle? Valokuva: Çok Najs

Et voi löytää parempaa döner kebabia Linköpingistä muualta kuin Çok Najs -ravintolasta. Ravintolan visiona on luoda viihtyisä paikka, jossa voi oleskella ystäviensä kanssa, juoda drinkkejä ja syödä todella hyvää ruokaa.

Voit valita kebabin leivän kanssa, lautasella ja lihalla tai kasvisruokana. Jos teitä on useampi ja haluatte jakaa ruoan, niin sekin käy oikein hyvin – silloin saatte vastaleivottua leipää, kastikkeita, lisukkeita ja haluamanne proteiinivaihtoehdon.

Ros Restaurang – ainutlaatuinen helmi

Klostergatan 54B

Ros on pieni, vähemmän tunnettu helmi romanttisesti sisustettuna – ihanteellinen pienemmälle seurueelle tai treffeille. Täällä tarjoillaan eurooppalaista ruokaa, kuten kreikkalaista salaattia, tapaksia, pastaa, kalaa ja äyriäisiä. Ne, jotka löytävät tänne, ihastuvat sekä ruokaan että ilmapiiriin.

Jatka treffejä viihtyisässä hotellissa Quality Hotel™ Ekoxen, joka sijaitsee vain muutaman korttelin päässä.

Beer & Burger – fantastisia ruokia grillistä

Storgatan 76

Beer & Burger, Clarion Collection Hotel Slottsparken, LinköpingKuten nimikin paljastaa, on hampurilainen tietenkin tämän ravintolan paraatiruoka – kasvis-, liha- tai kalaversiona. You name it.

Clarion Collection Hotel Slottsparken, Linköping - Beer & Burger, tablesViihtyisät tilat, jotka sopivat sekä suurille että pienille seurueille.

Keskeisellä paikalla sijaitsevasta hotellista Clarion Collection® Hotel Slottsparken löydät ravintolan Beer & Burger. Täällä tarjoillaan herkullisia hampurilaisia, grilliruokia, salaatteja, pirtelöitä ja tietenkin laaja valikoima erilaisia olutlajeja. Paikalliset raaka-aineet ovat sydämen asia Beer & Burger -ravintolalle.

Jos kirjaudut sisään hotelliin, niin huonehintaan sisältyy Tonight’s Special -ateria Beer & Burger -ravintolassa. Lisäksi saat nauttia hotellin erinomaisesta buffetaamiaisesta, ja Afternoon Sweets sisältyy myös hintaan.

Yogi – aitoa intialaista ruokaa

Platensgatan 5

Yogi-ravintolasta löydät Pohjois-Intiasta inspiraationsa saaneita, ihanalta tuoksuvia, värikkäitä ruokalajeja. Tänne saapuvat ne, jotka haluavat saada korkealaatuista intialaista ruokaa tarjoiltuna Kaukoitään ajatukset vievässä ilmapiirissä.

Vinkki: Kokeile heidän Kyckling Tikka Sizzler -kananpoikaansa tai Thalin-kasvisateriaa. Naan-leipä kuuluu tietenkin asiaan.

Zanas Ravintola – Linköpingin paras pizza

Sparregatan 5

Zanas on perheystävällinen ravintola, mutta myös erinomainen paikka, jos haluat syödä todella hyvää pizzaa ystävien seurassa. Keittiössä käytetään tuoreita raaka-aineita ja ruokalista vaihtuu kolme kertaa vuodessa, mikä haastaa ravintolan keittiöhenkilöstön keksimään jatkuvasti uusia makuyhdistelmiä.

Pizzaleipuri ja kokki Zana Aziz on voittanut palkinnon fantastisista pizzoistaan ja häntä on kehuttu innovatiivisesta ajattelustaan.

Zanas-ravintolassa ei kuitenkaan tarjoilla ainoastaan pizzaa – täällä on myös muita ruokalajeja Välimeren keittiöstä.

De Klomp – ruotsalainen keittiö laajalla olutvalikoimalla

Sankt Larsgatan 13

Middag på De Klomp, LinköpingDe Klomp Linköpingissä sopii niin oluen kuin hyvän ruoankin ystäville. Valokuva: De Klomp

Gryta på De Klomp, LinköpingDe Klomp -ravintolassa, Linköpingissä, kaikki ruoka valmistetaan alusta lähtien paikallisesti tuotetuista raaka-aineista. Valokuva: De Klomp

Oletko nälkäinen ja lisäksi oluen ystävä? Siinä tapauksessa De Klomp on paikka juuri sinulle.

De Klomp hakee inspiraationsa ruotsalaisesta keittiöstä ja käyttää raaka-aineita, jotka ovat peräisin ruotsalaisilta ja Itä-Götanmaan maatiloilta. Laaja olutvalikoima tulee sitä vastoin eri puolilta maailmaa. Suosittu paikka Linköpingin asukkaiden keskuudessa.

Ammos Creperi & Drinks – krepit uskomattoman maukkailla täytteillä

Platensgatan 3

Ammos Creperi & Drinks -ravintolassa on laaja valikoima juuri kreppejä. Täytteet ovat kaikkea mahdollista, kuten naudan rintafileetä, västerbottensost-juustoa, lohta ja fetajuustoa, kuten myös prosciuttoa, herkkusieniä ja paljon muuta. Tietenkin on saatavilla myös makeampia kreppejä, esimerkiksi suklaalla ja banaanilla tai hunajalla ja saksanpähkinöillä täytettynä. Täällä on jokaiselle jotakin makumieltymyksistä, ruokavalioista tai allergioista riippumatta. Täältä et poistu nälkäisenä.

1854 – aitoa italialaista ruokaa ruotsalaisella historialla

Stora Torget 1

Chef making pasta at restaurant 1854, Linköping1854:n pastaruoat ovat vahva suosikki. Valokuva: 1854

Eräänä kevätyönä vuonna 1854 entinen korpraali Nils Strid ja hänen kaksi kumppaniaan tekivät yhden maailmanhistorian suurimmista pankkiryöstöistä Östgötha Bank -pankin kellarissa Stora Torgetilla Linköpingissä – tarkalleen samassa rakennuksessa, jossa ravintola nyt sijaitsee. Siitä tulee ravintolan nimi: 1854.

Jos hyvän ruoan tarjoaminen olisi laitonta, niin 1854 jäisi ehdottomasti kiinni ja kohtaisi saman kohtalon kuin Nils Strid. Ruotsalaisesta historiastaan huolimatta keittiö hakee inspiraationsa Italiasta. Täältä löydät italialaisia klassikoita, kuten carbonaraa, risottoa, lihapullia ja carpacciota sekä monia kasvisvaihtoehtoja.

Mitä siis tapahtui Nilsille? Niin, sen enempää hän kuin hänen kumppaninsakaan eivät olleet erityisen hiljaisia uusien rikkauksiensa suhteen. Sen vuoksi poliisin oli helppo saada kiinni nämä kolme rikollista. Nils tuomittiin sekä ruoskarangaistukseen että elinikäiseen karkotukseen Amerikkaan.

BONUS – Bosses Glassbar

Platensgatan 3

Linköping: Bosses GlassbarValokuva: Emelie Westerholm

Jos vierailet Linköpingissä kesällä, sinun täytyy käydä Linköpingin suosikkipaikassa – Bosses Glassbar -jäätelöbaarissa. Se sijaitsee keskellä Linköpingin keskustaa ja ainoastaa lyhyen kävelymatkan päässä hotelleistamme Clarion Collection® Hotel Slottsparken ja Quality Hotel™ Ekoxen. Täällä on jäätelöä joka makuun.

Jäätelöbaari on niin suosittu, että ihmiset jonottavat saadakseen kaupungin parasta jäätelöä – ihanteellista sen jälkeen, kun olet vieraillut jossakin ravintoloista, joista olemme antaneet vinkkejä.