ValikkoSulje
Ruoka ja juoma

Ammattilaisten vinkit: Malmön parhaat drinkit

Julkaistu: 18 kesäkuu 2018

Oletko menossa ulos nauttimaan drinkin tai kaksi Malmössä? Hotellissa Clarion Hotel Malmö Live on kaikkea klassisista cocktaileista ja luovista makuyhdistelmistä lähtien aina jännittäviin ginidrinkkeihin ja sangriaan. Täällä voit perehtyä kunnolla hotellin erilaisiin baarikonsepteihin ja drinkkeihin, joita et saa ohittaa!

Baarimikko ja juomat

Kolmen eri baarikonseptin ansiosta ei toisin sanoen pitäisi olla vaikeaa löytää kolme tai jopa viisi omaa suosikkia drinkkilistasta!

Yksi hotelli – kolme baarikonseptia

Malmön Keskusaseman, kanavan ja kaupungin sykkeen kyljessä jää harvalta huomaamatta Clarion Hotel Malmö Live. Korkeudellaan – 85 metriä maan pinnasta – hotellista on tullut yksi kaupungin uusista maamerkeistä sekä itsestään selvä kohtaamispaikka Malmön asukkaille, vierailijoille ja kokousvieraille. Sen lisäksi, että täältä löytyy mukavat hotellihuoneet upealla paikalla, suurena vetonaulana ovat myös hotellin kaksi ravintolaa ja kolme baaria. Näissä kolmessa baarikonseptissa – Kitchen & Table, Eatery Social Taqueria ja Living Room Bar – on kaikissa punainen lanka, mitä tulee kaikkeen mahdolliseen raaka-aineista sisustukseen ja musiikkivalintaan. Kolmen eri baarikonseptin ansiosta ei toisin sanoen pitäisi olla vaikeaa löytää kolme tai jopa viisi omaa suosikkia drinkkilistasta!

Kestävyys seuraavalle tasolle Sustainable Cocktailien avulla

Malmö Liven baaritiimissä painopisteenä ei ole ainoastaan jännittävien cocktailien tarjoilu ja klassisten reseptien rajojen venytys. Tärkeä osa koko hotellin toiminnassa on löytää kestäviä ratkaisuja sekä vähentää aktiivisesti vaikutusta ilmastoon kaikin tavoin energiankäytöstä kierrätykseen. Noel Ekstrand, Malmö Liven baarinjohtaja, on nyt yhdessä tiiminsä kanssa vienyt kierrätyksen askelta pidemmälle ja esitellyt konseptinsa nimeltä Sustainable Cocktails. Sen lisäksi, että baarissa käytetään biohajoavia  juomapillejä ja lasinalusia, myös yli jäänyt ruoka ja raaka-aineet hyödynnetään aktiivisesti kaikilta hotellin osastoilta ruokahävikin vähentämiseksi.

– On olemassa monia eri tapoja hyödyntää esimerkiksi hedelmiä. Kun olemme puristaneet mehun hedelmistä, teemme hedelmän jäljelle jäävistä osista mehutiivistettä. Myös hedelmän kuori voidaan hyödyntää kuivaamalla se ja jauhamalla jauheeksi. Jos aamiaiselta jää lohkottuja hedelmiä, pyrimme tekemään niistä shrub-juomaa tai vastaavaa. Noel Ekstrand.

Trash is King

Mutta työ ruokahävikin vähentämiseksi ei lopu tähän. Meksikolaisessa ravintolassa Geoff Barraclough, Head Bartender, on vienyt Sustainable Cocktails – konseptin askeleen pidemmälle ja julkaissut muuttuvan cocktailin nimeltään Trash is King.

– Trash is King muuttuu sen mukaan, mitä käyttämättömiä raaka-aineita Geoff löytää keittiöistä, esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakkaan juhlapäivälliselle tuleekin odotettua pienempi lukumäärä vieraita. Olemme kokeilleet erikoisuuksia, kuten Croissant-syrup. Voitaisiin sanoa, että ainoastaan mielikuvitus asettaa rajat eri mahdollisuuksille, Noel Ekstrand kertoo.

Toinen alkamassa oleva projekti on se, että hyödynnetään se fantastinen valo ja aurinko, mitä Skybar-kattobaari on tulvillaan, ja aletaan viljellä omia yrttejä ja mausteita, kuten minttu, basilika ja rosmariini sekä käenkaali, joka on eräänlainen suolaheinä.

– Olemme juuri tarkastelleet mahdollisuuksia erinomaisen maintenance-tiimimme kanssa, joka on ottanut asiasta nopeasti kopin ja aloittanut piirustusten tekemisen auttaakseen meitä pääsemään alkuun. Saamme nähdä, mitä täällä ylhäällä voi kasvaa, ja vaikka se olisikin vain pieni osa käyttämistämme yrteistä ja mausteista, sekin määrä tulee edistämään kokonaisuutta ja vähentämään ympäristövaikutuksia. Noel Ekstrand.

1. Kitchen & Table Skybar – ylellistä ja luovaa Malmön parhaalla näköalalla

Malmö Liven 25. kerroksessa on vaikeaa olla tuntematta oloaan erityisen tyytyväiseksi. Täällä syöt palkitussa Kitchen & Table -ravintolassa ruokaa, jonka maailmankuulu kokki Marcus Samuelsson on luonut ja saat suuren määrän mahdollisuuksia cocktailbaarissa, mitä tulee sekä klassikoihin että omiin luomuksiin. Puhumattakaan suurenmoisesta näköalasta Malmöön, Turning Torsoon, Öresundin kimaltelevaan veteen sekä tunnettuun Öresundsbron-siltaan!

-It’s all about having fun. From the guests point of view but also us as bartenders. Everyone who visits our bars and bars in general wants to have a good time. Drinking cocktails should be fun. Scott Wright, hotellin Clarion Hotel Malmö Live baarimikko.

Ja Noel täydentää:

– Olen samaa mieltä! Cocktailin täytyy luonnollisesti maistua hyvältä, mutta ennen kaikkea kyse on palvelusta, johon cocktail on työkaluna. Sen tulee olla myös silmiinpistävän kaunis ja mielellään jollain tavalla interaktiivinen.

Kitchen & Table Skybar

Mikä: Skybar ei ole koskaan väärä valinta. Täältä löytyy niin klassisia drinkkejä, viiniä, olutta ja kuohuviiniä kuin myös omia drinkkejäkin, joissa on sekä jännittäviä makuyhdistelmiä että koristelua. Skybar sopii yhtä hyvin niin After Workiin, drinkkiin ennen päivällistä kuin päivän päätteeksikin nautittuun drinkkiin. Missä: Mene hissillä hotellin aulasta 25. kerrokseen. Sieltä löydät sekä ravintolan Kitchen & Table by Marcus Samuelsson että ravintolan skybarin, joka sijaitsee aivan vieressä.

Kitchen & Tables skybarissa voitte tilata elegantteja ja luovia cocktaileja.

Nauttikaa fantastisesta näköalasta Malmöön, Öresundiin ja Turning Torsoon.

Vaikeuksia valita? Älä epäröi pyytää suosituksia ja vinkkejä!

Skybarin vierestä löydät Kitchen & Table -ravintolan.

Haluatko kokeilla jotain aivan uutta nauttiessasi ensiluokkaisesta näköalasta?

Sherry Cobbler

#1 Sherry Cobbler – PX Sherry, Cointreau, Maraschino, Sitruuna ja Cutting board Cordial. Mahtavan hyvä twist tässä klassikossa, jossa käytämme toisaalta sustainability-ajatteluamme ja joka toisaalta taas on cocktail, joka sisältää hieman vähemmän alkoholia.

Left over Mocktail

#2 Left Over Mocktail – alkoholiton myyntimenestys, johon käytämme Cutting board Cordialia, sitruunaa ja alkoholitonta kuohuviiniä. Koristelemme sillä, mitä on saatavilla aitoon WeCare-henkeen, mutta useimmiten käytämme koristeluun itse viljelemäämme käenkaalta.

Aphrodisiac

#3 Aphrodisiac – Limoncello, selja, sitruuna ja cava. Ekologinen selja, ekologinen sitruuna, ekologinen cava ja uudelleen käytettävä koristelu kultanauhan muodossa. Tätä kestävämpää drinkkivalintaa ei ole. Yksi Scott Wrightin nimikkococktaileista!

2. Latinalaisuutta La Terrazassa, Malmön ensimmäisessä sangriabaarissa

Ulkoterassin ja sangriabaarin yhdistäminen ei voi olla muuta kuin neronleimaus. La Terraza, Malmön ensimmäinen sangriabaari, on vanginnut latinalaisen tunnelman siniseksi maalatulla baarillaan ja eksoottisella sisustuksellaan, johon kuuluu paljon kasveja. Drinkkilista tarjoaa niin perinteisempiä meksikolaisia sangria-juomia kuin myös leikkisiä kesäisten makujen fuusioita, kuten esimerkiksi persikka ja rosé tai selja ja cava. Ja Noel voi vain vahvistaa menestyksen:

– Poimimme  yksinkertaisesti kaikkein parhaimmat ja suosituimmat osat sisätiloissa sijaitsevasta cocktailbaaristamme ja siirsimme ne ulos aurinkoon. Sangria, aurinko ja hyvä seura – kuulostaa ehkä hieman kliseeltä, mutta rakastamme tätä yhdistelmää. Noel Ekstrand.

Meksikolaisia ja amerikkalaisia viboja Eatery Social Taqueria -ravintolassa

La Terraza on osa Eatery Social Taqueria -konseptia, joka on yksi Marcus Samuelssonin uusimmista ravintolakonsepteista, ja jossa sekä ruoka että juoma on saanut inspiraationsa meksikolaisesta ja amerikkalaisesta keittiöstä. Joten jos mielesi tekee tacoja, nachoja ja quesadilloja, läheltäsi löytyy viihtyisä ruokailupaikka hienolla näköalalla merelle. Suuret pinnat ja community tables -pöydät tekevät tunnelmasta nopeasti rennon ja vilkkaan – ihanteellista sekä arkeen että juhlallisempiin tilaisuuksiin.

La Terraza ja Eatery Social Taqueria

Mitä: Täällä seurustelet rennossa ympäristössä nauttien ruoasta ja juomasta, jotka voitte helposti jakaa. Missä: Eatery Social Taqueria ja La Terraza sijaitsevat 1. kerroksessa, sisäänkäynti hotellin kautta ja kanavan varrelta.

Tilatkaa kannu Sparkling Sangriaa, joka on valmistettu virkistävästä seljasta, hedelmälimonadista, kuohuviinistä ja tuoreista hedelmistä. Täydellinen ystävien kesken jaettavaksi!

Istuutukaa mukaviin tuoleihin La Terrazan ulkoterassille ja kokekaa upea tunnelma.

Jatkakaa after workianne päivällisellä Eatery Social Taqueria -ravintolassa.

Tacot, tortillat, quesadillat, grilliruoat ja paljon muuta löytyy Eatery Social Taquerias -menusta.

Vaikea valita kaikista mezcal- ja tequiladrinkeistä? Tässä Geoffin ja Noelin parhaat vinkit:

Sparkling Sangria

#1 Sparkling Sangria – selja, hedelmälimonadi, tuore hedelmä ja cava. Myyntimenestys sekä sisällä että ulkona ympäri vuoden!

Esimerkki jatkuvasti muuttuvasta drinkistä – Trash is King!

#2 Trash is King! – sustainable cocktail, jossa on päivittäin uusia aineksia**.** Pistäydy cocktailbaarissa sisällä ja kokeile muuttuvaa WeCare-kuningasta.

Los Altos Fresca

#3 Los Altos Fresca – Reposado (varastoitu) tequila, cointreau, earl grey -syrup, kurkku, absintti ja lime. Vielä yksi mahtava cocktail sisäbaaristamme, joka on suuntautunut cocktaileihin.

3. The Living Room Bar – klassinen hotellibaari, joka on ihastunut giniin

Ei ole ihme, että baaria The Living Room Bar kutsutaan hotellin sydämeksi. Keskeisellä sijainnillaan pohajkerroksessa se on itsestään selvä kohtaamispaikka, jossa taide, musiikki ja design ovat sulassa sopusoinnussa tapahtumissa, juhlissa ja after work -tapaamisissa. Täällä on itsestään selviä klassikoita, mutta ennen kaikkea ginidrinkit erottuvat menusta selvästi. Vuodesta 2017 alkaen tämä klassinen hotellibaari on sekä flirttaillut ginin kanssa että myös täydellisesti rakastunut siihen luoden uusia makuyhdistelmiä, kuten jännittävä Sophie’s Choice tai Remodeled French 75. Drinkit vangitsevat kauniilla koristeluillaan yhtä lailla niin makunystyrät kuin katseetkin.

– Halusimme tehdä jotain, joka tarjoaa nykyaikaiselle liike- tai vapaa-ajan matkustajalle klassisen hotellibaarin, mutta kuitenkin tavanomaisesta erottuen. Meillä on muun muassa oma Malmhattan Tonic -drinkkimme, joka on paikallisesti tuotettu tonic-tiiviste. Jälleen tavoitteenamme on ajatella kestävyyttä, mutta samalla myös tukea paikallisia tuottajia. Noel Ekstrand baarista The Living Room Bar.

Clarion Hotel Malmö Liven oma olohuone

Clarion Hotel Malmö Liven oma olohuone on vilkas tapaamispaikka aamusta iltaan sopien erinomaisesti sinulle, joka työskentelet matkustellen ja tarvitset hyvän Wi-Fi yhteyden sekä useita pistorasioita. Päivän aikana voit ostaa yksinkertaisemman lounaan ja kahvia. Iltapäivällä Living Room muuttuu oikeaksi hotellibaariksi rennolla tunnelmalla. Istu baariin joko pöydän ääreen tai ehkäpä yhteen mukavista sohvista ja tunne hotellin pulssi!

The Living Room Bar

Mikä: Ginibaari,jossa on sekä jännittäviä erikoisuuksia että klassisia drinkkejä, viiniä, olutta ja kuohuviiniä. Kahvila aamun ja päivän aikana yksinkertaisemmilla aterioilla ja kahvilla. Ihanteellinen, mikäli työskentelet matkustellen ja tarvitset hyvän Wi-Fi yhteyden sekä useita pistorasioita. Missä: The Living Room Bar -baariin pääset helpoimmin pääsisäänkäynnin kautta. Jatka vain vastaanoton ohi ja näet baarin oikealla puolellasi. Istu joko baaritiskin ääreen, mukaville sohville tai yhteen monista pöydistä.

The Living Room Bar on välttämätön vierailupaikka, mikäli pidät ginidrinkeistä!

Taide, musiikki ja design sulassa sopusoinnussa tapahtumissa ja juhlissa.

Top 3 -ginidrinkit, joita et saa ohittaa baarissa The Living Room Bar:
  1. Remodeled French 75 – Gini, sitruuna, cutting board cordial, kuohuviini.
  2. Gin on Malmhattan – Klassinen GT epäklassisella tavalla. Tässä saat kokeilla omaa tonic syrupiamme.
  3. Sophie’s Choice – Hieman erilainen GT, jossa sekoitamme giniin maukasta ‘aromatic tonicia’, persikkaa ja ruusuvettä.

Varaa hotelli Malmössä

Matkalla Malmöön? Löydä hotelli ja varaa tästä!

Lue lisää Malmöstä

Vanessa Rudjordin suuri Malmö-opas – tutustu kaupunkiin 24 tunnissa!

Viimeisimmät lisäykset