ValikkoSulje
Oppaat & matkavinkit

Kaiken kattava opas – näin vietetään Pridea vuonna 2019!

Kesä tarkoittaa aurinkoa, lämpöä ja rentouttavia vapaapäiviä. Mutta kesä tarkoittaa myös Pridea – eläväistä ja ylpeää kansanjuhlaa, joka juhlistaa monimuotoisuutta. Välittämättä siitä, minkä kokoinen kaupunki on kyseessä, paras tapa osoittaa rakkautta ja tukea Pridea on kertoa teille kaikille, kuinka viettää parhaiten Pride 2019!

Pride parade flag istock

Helsinki Pride -festivaali 24. – 30. kesäkuuta

Helsinki vetää puoleensa kesäisin tuhansia turisteja, jotka tulevat kaupunkiin esimerkiksi sen arkkitehtuurin, designin ja boheemin ilmapiirin houkuttelemina. Koko kansan Helsinki Pride tuo kaikki sateenkaaren värit kaupunkiin juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.6. – 30.6.2019, ja tänä vuonna äänekkäämmin kuin koskaan!

Seitsemän päivää, 70 000 ihmistä ja yli 80 tapahtumaa 50 eri paikassa ympäri aurinkoista Helsinkiä – tätä tapahtumaa ei kannata missata! Tule siis perheinesi, ystävinesi ja tuttavinesi paikan päälle seuraamaan Pride-festivaalin monipuolisia ohjelmia; luentoja ajankohtaisista aiheista (myös englanniksi), keskusteluja, aurinkoisia piknikkejä, työpajoja, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia sekä tietysti värikästä, jo legendaksi muodostunutta Pride-kulkuetta.

Perinteen mukaan Helsinki Pride 2018 -viikko huipentuu lauantaina 29.6. Helsinki Pride -kulkueeseen, joka starttaa Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon. Tapahtumassa saadaan myös nauttia mahtavista soundeista ja keskusteluista huippusuositussa Puistojuhlassa. Illan kruunaa Party with Pride – luvassa on siis sateenkaaren väreissä räiskyvät bileet. Varaathan Pride-hotellisi ajoissa, jotta et jää tästä Suomen kesän ehdottomasta kohokohdasta kuin nalli kalliolle.

pride-women-balloons-helsinki-parade.jpg

Pride Tukholmassa – 29. heinäkuuta – 3. elokuuta

Tukholma on ihana kesäkaupunki – riippumatta siitä, vierailetko siellä yksin, ystävien vai perheen kanssa. Suuresta koostaan huolimatta kaupungissa on helppo liikkua jalkaisin. Näin voit tutustua Tukholman monenlaisiin jännittäviin nähtävyyksiin. Tänä vuonna Pride-festivaali järjestetään Tukholmassa 29.7.-3.8.

Ehkäpä sinua vierailijana eniten houkuttelee räiskyvä paraati. Joka vuosi puoli miljoonaa ihmistä kokoontuu katsomaan Skandinavian suurinta Pride-marssin paraatikulkuetta, johon osallistuu vuosittain 45 000 ihmistä. Katsojana sinun ei tarvitse ilmoittautua, vaan löytää vain hyvä paikka jostakin lähes viiden kilometrin pituisen paraatin varrelta ja osallistua siten juhlallisuuksiin.

Paraati pidetään tänä vuonna 3. elokuuta klo 13 ja se mutkittelee Tukholman keskustan lävitse – nähtävyyksien ja historiallisten rakennusten lomitse. Lisää syitä tutustua Tukholman Pride-festivaaliin löydät täältä. Tarjoamme monia yöpymismahdollisuuksia kaupungissa – etsi ja varaa suosikkisi jo tänään!

Pride Göteborgissa – 12. – 16. kesäkuuta

Göteborg on suosittu turistikaupunki ympäri vuoden – mutta ehkä ennen kaikkea kesän aikana. Kodikkaat naapurustot, erinomaiset ravintolat ja meren läheisyys houkuttelevat sinkkuja, perheitä ja ystävyksiä kaupunkiin.

Göteborgissa on monia miellyttäviä ja mukavia hotelleja – vaihtelevissa hintaluokissa ja eri puolilla kaupunkia. Tänä kesänä voit osallistua West Pride en Göteborgissa 12.-16. kesäkuuta. Lauantaina 15.7. kaupungin kadut ovat täynnä kapinaa, solidaarisuutta ja iloa, kun Pride-paraati pääsee valloilleen. Lähtöpaikkana on Heden ja paraati päättyy Götaplatsenille, jossa kansainvälinen artisti tulee esiintymään ja viihdyttämään paikalla olijoita.

pride-parade-helsinki-people.jpg

Pride Oslossa 14. – 23. kesäkuuta

Norjan pääkaupungissa järjestetään Oslo Pride – Norjan suurin Pride-festivaali. Tämä on 10 päivää kestävä festivaali, jossa ylistetään rakkautta ja monimuotoisuutta sekä kaikkien ihmisten oikeutta olla oma itsensä. Kuten sanotaan, festivaalin tarkoituksena on ”visualisoida epätasa-arvoista kulttuuria, jotta pääkaupungin monimuotoisten kansalaisten hyväksyntää ja kunnioitusta voidaan lisätä”. Tämän festivaalin aikana on tapahtumia, kuten konsertteja, poliittisia keskusteluja, taidenäyttelyitä – ja ennen kaikkea Pride-paraati.

Pride-paraati onkin Oslon Pride:n kohokohta. Vuonna 2018 paraatiin osallistui 40 000 ihmistä ja 250 000 katsojaa, joten Pride-paraati 2017 oli kaikkein näkyvin tapahtuma Oslossa Norjan itsenäisyyspäivän lisäksi. Tänä vuonna Pride-paraati järjestetään 22.6. ja sen reitti alkaa Grønlandista päättyen Pride Parkiin muutama tunti sen jälkeen. Pride Park sijaitsee Spikersuppan alueella aivan Oslon keskustassa ja se on tärkeä kokoontumispaikka festivaalin aikana.

Pride Parkissa oli yli 76 000 vierailijaa vuonna 2018. Täällä voit nähdä kansallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita, erilaisia näytöksiä eri taiteenlajeissa, DJ:tä, erilaisia ständejä sekä ennen kaikkea vilkasta onnellisen ja osallistuvan kansan kuhinaa. Oslo Pride -tapahtumassa järjestetään Youngstorgetilla myös Pride Art -taidenäyttely, joka on Norjan suurin ja tärkein monimuotoista seksuaalisuutta kuvaava näyttely. Halutessasi osallistua Oslo Pride -tapahtumaan sinun ei kannata odottaa liian pitkään hotellin varaamisessa – ihmiset ympäri maata tulevat nimittäin osallistumaan tähän suosittuun kansanjuhlaan.


Nordic Choice Hotels – Pohjoismaiden Priden ylpeä sponsori

Nordic Choice Hotelsissa välitämme monimuotoisuudesta ja työskentelemme kovasti yhtäläisten oikeuksien ja mahdollisuuksien puolesta. Tästä syystä sponsoroimmekin ylpeydellä ja ilolla Pridea tänä vuonna ympäri Pohjoismaita! Lue lisää yhteiskuntavastuusta Nordic Choice -hotelleissa – me kutsumme tätä nimellä WeCare.

Nordic Choice Hotels toivottaa sinut tervetulleeksi juuri sellaisena kuin olet. Olemme varmoja siitä, että vieraidemme ja työntekijöidemme monikulttuurisuus ja erilaiset persoonat auttavat meitä luomaan uniikkeja ja mieleenpainuvia hotellielämyksiä ja upeita kohtaamisia. Monikulttuurisuus on rikkautta. Meidän ovemme ovat aina avoinna.

Täällä on tilaa kaikille.

Lue lisää

Tunnisteet

Viimeisimmät lisäykset

Valmis!

Salasanasi on päivitetty. Nyt voit jatkaa tekemällä jotakin hauskempaa, kuten varata unelmayöpymisesi!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.