ValikkoSulje
Oppaat & matkavinkit

Oletko lähdössä lomalle Norjaan, mutta et ole täysin perillä siitä, mitä maalla oikeasti on tarjottavanaan? No, siinä tapauksessa kannattaa kuunnella...

Saatat ihmetellä, mistä löytäisin lämpimän kiven auringonottamiseen tai missä voisin kokea hurjan kaunista luontoa? Toivottavasti olemme auttaneet hieman yleiskuvan saamista maastamme (ja hotellien sijainneista), jotta voit suunnitella vuoden 2022 kesälomasi.

Kajakki lipuu vuonolla korkeiden vihreiden vuorten välissä

Luonnonkaunis pohjoinen

Olisiko kesäloma 2022 pitkien, romanttisten kesäöiden vuosi? Mene ylös, ylös ja ylemmäs, kunnes aurinko ei enää laske. Mene Tromssaan ja lähde kajakkiretkelle kello yhdeltä yöllä kultaisen keskiyön auringon alla. Vieraile yhdellä monista saarista, joilta löydät pitkiä, puhtaanvalkoisia rantoja vuorten ympäröiminä.

Norjan kuuluisin saaristo

Yksi Norjan suosituimmista kohteista on Nordlandissa sijaitseva saaristo - Lofootit. Jos et ole vielä päässyt kokemaan sitä itse, nyt on oikea kesä tehdä se. Ja jos haluat viettää Norjassa aktiiviloman, on surffaaminen aivan uskomatonta Lofooteilla. Valkoisia hiekkarantoja ja surffiaaltoja ja… kyllä, aika kylmää vettä. Itse asiassa myös snorklaaminen on mahdollista täällä, kalliokiipeilyn, kalastuksen ja melomisen lisäksi.

Rorbuer i Lofoten*Perinteiset kalastajakylät Lofooteilla.

Harstad on vain 35 minuutin päässä Lofoottien ensimmäisestä saaresta ja on siten loistopaikka tukikohdaksi. Kun keskiyön aurinko ja Lofootit on ruksittu yli "bucket list"-alta, voit suunnata alas kohti Bodøta, Trondheimia ja lopulta Vestlandetia.

Villi, kaunis Länsi-Norjan Vestlandet

Jos kaipaat majesteettisia luontoelämyksiä tälle kesälle, voi Vestlandet todellakin saada tunteesi kuohumaan. Täällä on vesiputouksia ja jyrkkäseinäisiä vuoria, joiden seinämät putoavat suoraan alas dramaattiseen veteen. Laaksoja, saaria, jokia ja kaikkea sitä upeaa luontoa, josta Norja on niin kuuluisa.

Emme voi upeasta Norjan luonnosta puhuttaessa olla ehdottamatta Preikestolenin kokemista. Majoitu hotelliin Stavangerissa tai Sandnesissa ja lähde retkelle Lysefjordeniin.

PreikestolenIlma ei ehkä ole yhtä ohutta kuin Mount Everestin huipulla, mutta Preikestolenilta avautuva näkymä salpaa silti henkesi.

Turistimagneetit ovat sellaisia syystä

Ihmiset tulevat kaukaakin kokeakseen Vestlandin pääkaupungin Bergenin. Ja siihen on hyvä syy. Aja Fløibanenilla katsomaan kaunista kaupunkimaisemaa ylhäältä käsin. Myöhemmin voit ajaa köysiradalla taas alas ja istahtaa johonkin Bryggenin ulkoilmakahviloista, jos olet onnekas ja satut vierailemaan Bergenissä aurinkoisena päivänä. Koska kyllä, Bergenissä sataa paljon. Mutta kaupunki on tutustumisen arvoinen, olipa jalassasi sitten sandaalit tai kumisaappaat.

Ja jos aiot ajaa tänä kesänä pitkin länsirannikkoa, on siellä ainakin yksi alue, joka sinun on nähtävä omin silmin. Laita GPS osoittamaan Atlanterhavsveienille – joka tunnetaan myös maailman kauneimpana autoilureittinä. Koe, millaista on ajaa valtameren yllä saarten ja riuttojen yli. Majoitusta löytyy mm. Ålesundista tien yhdestä päästä ja Kristiansundista toisesta.

atlanterhavsveienVaikuttava Atlanterhavsveien. Valokuva: Alexander Sinn

Lisää lukemista Länsi-Norjan kaupungeista

Kesäinen Sørlandet

Sørlandetin kesä on niin klassinen Etelä-Norjan kesä kuin voi olla. Ajattele kullanruskeaa ihoa päivän suolavedessä pulikoimisen jäljiltä. Rapujen kalastusta tauolla pehmiksen syömisen ja rantalentopallon välissä. Tuulta hiuksissasi veneretkellä viehättävässä saaristossa. Tuoreita mereneläviä illalliseksi laiturilla nautittuna ja ihanassa hotellisängyssä makaamista ollessasi mukavan väsynyt pitkän päivän jälkeen.

Jos haluat liikkua loman aikana, on Sørlandetissa paljon kauniita rannikkopolkuja käveltäväksi (joiden välittömästä läheisyydestä löytyy myös uimapaikkoja viilentymiseen) ja vuoria, joille voit kiivetä. Lisäksi voit aina vuokrata kajakin pitääksesi huolta lihaskunnostasi.

stup-ut-i-vannet

Kesäloma lasten kanssa

Vieraile Kristiansandissa – lasten kaupungissa – ja Kristiansandin Dyreparkissa tervehtimässä eläimiä kaikkialta maailmasta. Eläinkunnan edustajia tavattuasi voit ottaa suunnaksi Kristiansandin kaupungin ja kävellä pitkin rantapromenadia, uida kaupungin rannalla (siellä on palmuja!) ja ostaa tuoreita mereneläviä Fiskebryggasta.

Fiskebrygga i KristiansandKatkarapuja kalastuslaiturilla Kristiansandissa?

Lue hieman lisää Sørlandetista

Itä-Norjan Østlandetin monet mahdollisuudet

Lämmin asfaltti uusien sandaalien alla. Ostoksia, kulttuuria ja historiaa lähellä niin rantoja kuin metsiäkin. Lähde Itä-Norjan pienten, keskisuurten ja suurten kaupunkien väliselle roadtripille!

Aloita Lillehammerin kävelykadulta viehättävine, mataline puutaloineen. Sieltä voit tehdä retken Hunderfossenin perhepuistoon, jos takapenkilläsi on lapsia. Siirry Mjøsa-järvelle, tarkemmin sanottuna Gjøvikiin tai Hamariin, ja kokeile kalaonneasi. Kalastuslupaa ei vaadita. Sen jälkeen voit ajaa suoraa tietä pääkaupunkiin.

Täydellinen kaupunkipäivä kesäisessä Oslossa

Vietä yksi tai useampi yö Oslossa, suurkaupungissa, josta löytyy kaikkea. Viheralueita, kiinnostavia ravintoloita, rikasta kulttuurielämää, ostosmahdollisuuksia idässä ja lännessä sekä paljon uintimahdollisuuksia. Kiertele nähtävyyksiä, syö herkullinen lounas ulkoterassilla ja mene Sørengaan nähdäksesi oopperatalon. Mene ulos syömään myöhäistä illallista ja päätä ilta syrjäisessä pienessä paikassa nautitulla jälkiruoalla.

Solnedgang over OsloMatala kesäaurinko Oslon kaupungin yllä.

Jatka matkaa Drammeniin kimmeltävän joen, vihreiden rinteiden ja joenrantaravintoloiden kaupunkiin. Vieraile Kongsbergissä josta löytyy monia uimapaikkoja.

Lisää luettavaa Itä-Norjan kaupungeista


Saat yleiskatsauksen kaikista suurkaupungeista, pikkupaikkakunnista ja joidenkin kohteiden yllättävistä helmistä tutkimalla tätä karttaa suurennuslasin avulla. Vietä aivan upea kesä!

Tunnisteet

Viimeisimmät lisäykset

Valmis!

Salasanasi on päivitetty. Nyt voit jatkaa tekemällä jotakin hauskempaa, kuten varata unelmayöpymisesi!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.