Siellä, missä Öresund on kapeimmillaan, sijaitsee skånelainen kaupunki Helsingborg. Kaupunkia ympäröivät puistot, linnat ja kaunis satama-alue aktiivisella vene-elämällään – matka idylliseen Helsingöriin Tanskassa ei vie enempää kuin 20 minuuttia. Helsingborgissa on voimakas ruokakulttuuri ja täällä on niin klassisia kuin uusia ja innovatiivisiakin ravintoloita. Tässä annamme vinkkejä 10 tyylikkäästä ravintolasta, joita et saa missata sopivan kokoisessa Helsingborgissa.

Dinner table at Restaurant AMA

Book a hotel stay in Helsingborg

See all of our hotels in Helsingborg and pick your favourite!
chevronRight

Helsingborgiin on helppo rakastua. Historiallisella ja kompaktilla keskustallaan ja merenläheisyydellään kaupunki on oikea helmi – erityisesti kesäkuukausina. Helsingborgissa on runsaasti hyviä ravintoloita. Helsingborg on itse asiassa yksi Ruotsin ravintolatiheimmistä kaupungeista.

Parhaat palat meren antimista ravintolassa Sillen & makrillen

Norra Hamnen -sataman ja Fria Badin välissä Helsingborgissa on suuri nurmikko- ja puukansi-alue, jota kutsutaan nimellä Gröningen. Tänne kerääntyvät ihmiset kesäkuukausina ottamaan aurinkoa, uimaan, seurustelemaan ja nauttimaan elämästä. Aivan Gröningenin ja vesirajan tuntumassa sijaitsee Sillen & Makrillen – ravintola, jossa on meri keskipisteenä. Täällä käytetään huolella valikoituja raaka-aineita paikallisilta tuottajilta ja ruokalista mukautetaan kauden valikoiman mukaan. Sillen & Makrillen sopii erinomaisesti niille, jotka hakevat eleganttia ja ylellistä päivällistä hieman korkeammassa hintaluokassa. Täällä voitte seurustella ja nauttia herkullisen päivällisen samalla, kun teillä on hieno näköala salmelle ja Tanskan Helsingöriin.

Nauti upeasta näköalasta merelle! Valokuva: Basunera

Eleganttia ja tietenkin naurettavan herkullista. Valokuva: Basunera

Kaunis ulkoasu ja hyvät maut. Valokuva: Basunera

Jännittäviä makuja ravintolassa AnJo Wine & Dine

Bruksgatanilla, joka on yksi Helsingborgin klassisimpia ja idyllisimpiä katuja, sijaitsee hiljattain avattu ravintola AnJo Wine & Dine. Ruokalista on huolella suunniteltu, jotta se sopisi jokaiseen makuun – täällä tarjoillaan maukasta kalaa, äyriäisiä, lihaa ja kasviruokia. Ravintola on intiimi ja viihtyisä ja sen tavoitteena on se, että sinä vieraana voisit tuntea olosi kotoisaksi. Á la carte -menyy on jännittävä ja innovatiivinen; täällä voit kokeilla muun muassa leikkeitä, päivän osteria tai villiankkaa. Sen keskeisen sijainnin ansiosta olet lähellä ostosmahdollisuuksia, kulttuuria ja majoitusta – Clarion Grand Hotel Helsingborg sijaitsee ainoastaan muutaman minuutin päässä ja se on klassinen hotelli nykyaikaisella muotoilulla. Täällä Stortorgetilla asut kaiken keskellä ja vain 100 metrin päässä kaupungin suuresta ostoskadusta Kullagatan.

Eksoottinen makuelämys AMAssa

Istu parhaalla paikalla ja nauti upeasta Öresundin yli avautuvasta näköalasta nauttien japanilaisista ja perulaisista mauista ravintola AMAssa. Nikkei-keittiöstä inspiraationsa saanut ravintola tarjoaa värikkäitä ja maukkaita pieniä annoksia merestä Raw Barenissa, ja lämpimässä keittiössä tarjoillaan puolestaan lihaa, kalaa, lintua ja vihanneksia yhdessä jännittävien perunaruokien kanssa. AMA tarjoaa eksoottisten annosten ohella myös ihanan valikoiman cocktaileja, jotka ovat saaneet vaikutteita keittiön mauista – valmistaudu yrttien, inkiväärin, chilin ja hedelmien sekoitukseen myös drinkkien maailmassa. Löydät AMAn veden ääreltä Helsingborgista, Clarion Hotel Sea U:sta, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Helsingborgin keskusrautatieasemalta.

AMA Restaurant - Small dishes Raw Bar_16_9Värikkäitä ja maukkaita pieniä annoksia Raw Barenista.

Ihania bistroherkkuja The Social Bar & Bistrossa

Hotellissa Clarion Grand Hotel rakastetaan hyvää ruokaa. Hotellin ravintola, The Social Bar & Bistro, tarjoaa klassisia bistroannoksia modernilla vivahteella. Hyvä pasta tai mehukas hampurilainen, ja lopuksi jotakin makeaa? Täältä löytyy jotakin jokaiseen makuun – täydellinen valinta seurueille, joissa on useita erilaisia makumieltymyksiä ja toivomuksia. Nauti viihtyisästä illallisesta sosiaalisessa ja rennossa miljöössä – tervetuloa The Social Bar & Bistroon.

The Social Bar & Bistro - _16_9Nauti hyvästä ruoasta viihtyisässä ilmapiirissä.

KOL & Cocktails – grillattu on maukkainta

Jo mielesi tekee syödä grillattua ja juoda jotain hyvää viihtyisässä ilmapiirissä, niin KOL & Cocktails on ehdottomasti vierailun arvoinen. Siellä keskitytään kokonaiskokemukseen ja sinä saat vieraana ikimuistoisen illan ravintolassa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Södra Storgatan 11–13:ssa. Ravintolassa on painopisteenä ennen kaikkea hiiligrillattu ruoka kaikissa muodoissaan. Liha, äyriäiset, kala, vihannekset, hedelmät ja leipä – täällä saattaa melkein mikä tahansa käydä grillin kautta. Yhdistettynä monipuoliseen viinilistaan ja musiikilla sävytettyyn ilmapiiriin, kodikkaaseen sisustukseen ja mukavaan henkilökuntaan, tulee vierailustasi ravintolassa KOL jotain aivan erityistä. Baarissa on lisäksi laaja valikoima cocktaileja, jotka perustuvat itsepuristettuihin tuoremehuihin. KOL & Cocktails on näin ollen erinomainen vaihtoehto, jos haet grillattua ruokaa viihtyisässä ilmapiirissä, jossa on sykettä.

Cool ja luova ilmapiiri. Valokuva: Michel Cavalli

Nauti oikein maukkaista hampurilaisista ja rapeista ranskalaisista perunoista! Valokuva: Michel Cavalli

Grillattuja ihanuuksia merestä! Valokuva: Michel Cavalli

Perinteistä ja rustiikkia ravintolassa Redimat

Perinteinen kotiruoka, joka on valmistettu alusta alkaen, on Redimat-ravintolan merkki – ravintolan, joka sijaitsee Badhusgatan 4:ssä Hamntorgetin ja Sundstorgetin välissä. Tavoitteena oli luoda aito ja kodikas tunnelma, joka on tehnyt tästä vuonna 2015 perustetusta ravintolasta luonnollisen kohtaamispaikan. Tarjoilemalla klassisia ruokalajeja yhdistettyinä uusiin makuihin ja ideoihin on ravintolasta tullut nopeasti suosittu vieraidensa keskuudessa. Ravintola käyttää ainoastaan parhaita raaka-aineita ja laittaa kaiken ruoan alusta alkaen – täällä voit maistaa kaikkea mahdollista karitsanpaistista ja kantarellikeitosta kalapataan ja merikrottiin. Redimat on hyvä valinta, jos mielesi tekee rustiikkista ja maalaismaista ruokaa edulliseen hintaan.

Ilo silmälle ja makunystyröille!

Tacot maukkaalla punakaalilla.

Rustiikkista ja hyvää!

Olsons skafferi – sydän Italiassa

Suositulla Mariatorgetilla, joka sijaitsee hotellin Clarion Grand Hotel Helsingborg takana, on monia viihtyisiä ravintoloita. Torilla, jonka keskellä on kaupungin vanhin kirkko Sanka Maria Kyrka, toimivat rinnakkaiselossa useat ravintolat, joissa on makuja kaikkialta maailmasta. Olsons Skafferi on viihtyisä paikka, joka tarjoaa italialaista ruokaa keskitason hinnoissa. Hyvien raaka-aineiden ja omistautuneiden kokkien ansiosta voit nyt nauttia täällä klassisia italialaisia ruokalajeja, kuten antipastoa, pastaa, risottoa ja tiramisua. Sopii erinomaisesti perheravintolaksi tai romanttiseksi valinnaksi sinulle, joka vierailet Helsingborgissa rakkaasi kanssa.

Tokyo 15

Drottninggatan on katu, joka menee keskusasemalta Knutpunkten Tinkarpsbackeniin ennen Sofieroa. Kadulla on useita oikein hyviä ravintoloita, joissa on mahtavia makuja eripaksuisille lompakoille. Tokyo 15 sijaitsee kätevällä paikalla Drottninggatan 15:ssä ja se on nykyaikainen japanilainen ravintola, joka tarjoaa sinfonian ruokaa, juomaa ja seurustelua. Täältä saat oikein hyvää sushia ja sashimia, mutta myös mehukasta ja maukasta grillattua lihaa. 20 vuoden alan kokemuksella ravintolan pääkokki varmistaa, että vierailustasi tulee hieno kokemus!

Nauti maaginen sushi-lautanen. Sekä hyvää että tyylikästä!

Moderni sisustus henkilökohtaisella kosketuksella.

Taideteos!

Sosiaalista ja eleganttia ravintolassa Drottninggatan 35

Kauempana Drottninggatanilla, Gröningenin ja rantakadun takana, sijaitsee elegantti mutta rento ravintola Drottninggatan 35. Täällä tarjoillaan ruokia ja viinejä, jotka saavat sinut ja ystäväsi viihtymään ja voimaan hyvin. Koska ravintola tarjoaa pikkupurtavaa, voit kokeilla 2-3 erilaista ruokalajia – sosiaalinen ja ihana tapa saada ruokakokemuksia.  Täältä löydät kaikkea mahdollista tonnikalasta ja kananpojasta carbonaraan ja lehtipihviin. Rennossa mutta silti sykkivässä baariympäristössä saat mahdollisuuden kokea hyvää ruokaa ja juomaa kohtuuhintaan.

Thai Corner

Jo vuonna 1997 avasi Thai Corner ovensa Helsingborgissa. Hyvän ja halvan thaimaalaisen ruokansa ansiosta ravintolasta on tullut suosikki niin vieraiden kuin paikallisten asukkaidenkin keskuudessa. Sijaintinsa, keskustassa Bruksgatan 32–34:ssä, ja laajan valikoimansa ansiosta ravintolalla on jotain jokaiselle. Hiljattain kunnostetussa, viihtyisässä ja rennossa ympäristössä syöt täällä aitoa thaimaalaista ruokaa edulliseen hintaan. Ravintolasta kävelet vain 10 minuutissa hotelliin Comfort Hotel Helsingborg. Trendikkäällä hotellilla on yksinkertaisia ja älykkäitä ratkaisuja, ja se on itsestään selvä valinta sinulle, jos arvostat edullista asumista keskustassa, tyylikästä muotoilua ja nykyaikaisia huoneita.

Moderni ja aito tunnelma.

Viihdy hetki baarissa ennen ruokaa tai ruoan jälkeen!

Ruokalajit, jotka saavat veden kihoamaan kielelle! Lisäksi edullisesti.

Book a hotel stay in Helsingborg

See all of our hotels in Helsingborg and pick your favourite!
chevronRight