ValikkoSulje
Kokemukset & seikkailut

10 syytä vierailla Suomessa

Suomi merkitsee paljon muutakin kuin Nokiaa, saunaa, järviä ja muumeja. Villi ja kaunis luonto, vieraanvaraiset ihmiset ja ainutlaatuiset ruokakokemukset ovat vain muutamia syitä sille, miksi yhä useammat ihmiset päättävät vierailla Suomessa. Tässä on 10 syytä.

Skyline of Helsinki

1. Eksoottinen luonnonmaisema

Kauniit metsän peittämät kukkulat ja laaksot ympäröivät tuhansia järviä. Täällä on koskematonta ja eksoottista luontoa, lumen peittämiä tuntureita ja puita sekä kauniit revontulet! Suomen suurin järvi, Saimaa, kuuluu viehättävään Vuoksen vesistöön ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Suomen jokamiehenoikeus sallii kaikkien pystyttää telttansa mihin tahansa niin kauan kuin ei häiritse ihmisiä tai luontoa.

Lakeland in Finland Valokuva: Juko Kuva/Visit Finland.

Finland: Camping under Northern Lights Saimaalla vieraillessa voi olla mahdollisuus nähdä mahtavat revontulet. Valokuva: Mikko Nikkinen/Business Finland.

2. Kaunis arkkitehtuuri

Suomen arkkitehtuuri liittyy vankasti luontoon. Suomalainen arkkitehti Alvar Aalto on yksinkertaisilla linjoilla, muodoilla, toiminnoilla ja luonnonmateriaalien käytöllään luonut vaikuttavia ja kauniita rakennuksia, jotka saavat hengen salpautumaan. Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandia-talo.

3. Ihmiset, joilla on lämmin sydän

Suomalaiset rakastavat maataan ja ovat ylpeitä maansa luonnosta ja kulttuurista. He kohtaavat vierailijat avoimuudella, lämmöllä ja vieraanvaraisuudella ja sisällyttävät heidät nopeasti elämäntapoihinsa.

4. Suurenmoiset kansallispuistot

Suomessa on hienoja kansallispuistoja, joissa on upeita jokilaaksoja, kauniita järviä, metsiä, tuntureita ja fantastisia villieläimiä. Täällä matkailija voi kohdata kotkia, metsäkanoja ja poroja. Esimerkiksi Oulangan kansallispuisto ja Nuuksion kansallispuisto ovat ihanteellisia matkailukohteita niille, jotka haluavat tutustua villieläimiin ja erämaahan.

5. Pääkaupunki Helsinki

Pääkaupunki tarjoaa kulinaarisia kokemuksia, hyviä ostosmahdollisuuksia, kaunista taide- ja kulttuurihistoriaa ja ainutlaatuista arkkitehtuuria. Kaipaatko ihanaa rentoutumista, aktiviteetteja suurille ja pienille vai sykkivää yöelämää? Tee viikonloppumatka trendikkääseen Helsinkiin – 4 vinkkiä matkalle mukaan otettavaksi. Helsinki, Finland: CathedralHelsingin katedraali.

6. Hiihtoa puuterilumessa

Suomi on erinomainen matkailukohde niille, jotka pitävät hiihtämisestä. Monien mielestä on eksoottista seisoa suksien päällä puuterilumessa jossakin Suomen monista jännittävistä tuntureista. Lapin Kittilä tarjoaa paljon hyviä hiihtomahdollisuuksia. Täältä löytyvät upeat hiihtokeskukset Ylläs ja Levi, jotka tarjoavat sekä kaunista luontoa että huvituksia.

7. Shoppailijan Mekka

Suomen monet viehättävät kaupat ja suuret ostoskeskukset tarjoavat ikonisia, eksklusiivisia ja kohtuuhintaisia tekstiilejä, jalokiviä, huonekaluja ja paljon muuta. Stockmannin tavaratalo Helsingissä on Pohjoismaiden suurin ostoskeskus yli 50 000 neliömetrillään yli 10 kerroksessa, toisin sanoen Mekka shoppailijoille ja ehdottomasti vierailun arvoinen! Helsinki, Finland: Stockmann Department store Jos aiot shoppailla, sinun kannattaa käydä Stockmannin tavaratalossa.

8. Ainutlaatuisia ruokailukokemuksia

Suomessa on monia ravintoloita ja ruokapaikkoja, joissa voi nauttia maukkaita herkkuja Suomen luonnosta, kuten kantarellikeittoa, makeaa mustikkapiirakkaa tai herkullista lohta. Niille, jotka haluavat ainutlaatuisen ruokailukokemuksen, aitoa suomalaista ruokaa, herkullisia makuja ja villiyrttejä, on ravintola Juuri Helsingissä paikka, jota ei saa ohittaa!

9. Suomalainen sauna

Suomesta voidaan tuskin puhua mainitsematta saunaa. Suomalainen sauna on tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja sitä käytetään sekä rentoutumiseen että terveyden vaalimiseen, mutta myös tapaamispaikkana liikekokouksissa ja juhlatilaisuuksissa. Erinomainen ja ainutlaatuinen kokemus on saunominen 40 metrin korkeudessa. Helsingin kauppatorin Skywheel-maailmanpyörässä on oma saunavaunu, josta on näköala Helsingin kaupunkiin ja merelle.

Helsinki: Skywheel sauna Sauna at Quality Hotel Alexandra

10. Saarihyppelyä ja rantaelämää

Saarihyppelyä kauniiden pienten saarien välillä, uintia liidunvalkoisilla rannoilla tai rentoutumista kallioilla – täältä löytyy jokaiselle jotakin. Helsingin edustalla voidaan hypellä Lonnasta Vallisaareen ja Suomenlinnaan. Suomi tarjoaa kaikkea mahdollista, mitä voi toivoa kokemusten osalta!


Oletko kiinnostunut vierailemaan pääkaupunkiseudulla? Meillä on laaja valikoima hotelleja Helsingissä. Näet valikoiman tästä alta.

Clarion Hotel® Aviapolis sijaitsee vain 2 kilometrin päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tämä on täydellinen kohtaamispaikka tyylikkäällä muotoilullaan, lämpimällä ja ylellisellä tunnelmallaan, saunallaan ja upealla ruoallaan.

Clarion Hotel® Helsinki on kaupunkihotelli, joka on tunnettu läheisyydestään kaupungin mukavuuksiin, kauniista tyylistään ja ainutlaatuisesta kohtaamispaikastaan hotellin kattoterassilla, jossa on uima-allas ja saunat sekä Sky Bar, josta on hieno näköala. Gourmetruoan nauttimiseen sopii hotellin Kitchen & Table-ravintola.

clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg

Hotel F6 sijaitsee keskeisellä paikalla, josta pääsee välittömästi ostoskaduille ja kulttuurin keskelle. Tämän hotellin suosio johtuu sen kauniista muotoilusta, ylellisestä tyylistä, yhdistelmäkulttuurista sekä terveellisestä ja herkullisesta aamiaisesta suoraan suomalaisesta keittiöstä.

Boutique-hotelli Hotel Haven sijaitsee keskeisellä paikalla Eteläsataman tuntumassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Helsingin parhaista baareista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Merinäköala? Oh yes!

Katso lista kaikista hotelleistamme Helsingissä.

Tunnisteet

Viimeisimmät lisäykset